Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευθυντές εκπαίδευσης απευθύνονται σε βουλευτή για να σβηστούν τα παράλογα πρόστιμα του Ι.Κ.Α.

Στην συζήτηση που έγινε στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου "Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις" και της τροπολογίας του υπ. Εργασίας  σχετικά με την καταχώρηση στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» συμπληρωματικών πινάκων, σε περίπτωση μεταβολής στοιχείων του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας του προσωπικού, εντός της ίδιας ημέρας της μεταβολής και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζομένους, Ο Κος Λοβέρδος ανέφερε σχετικά :


ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): 

....
Θέλω να κάνω δύο παρεμβάσεις σχετικές με την αγόρευση της συναδέλφου και θέλω, κύριε Πρόεδρε, να δώσω πληροφόρηση.

Δεν σπάμε το πενθήμερο, όπως ίσως μία λέξη του σχεδίου νόμου που απαλείφθηκε βοηθούσε κάποιον να σκεφτεί, όταν λέμε ότι για πολιτισμικά θέματα και για αθλητικές διοργανώσεις μπορεί ένας εκπαιδευτικός να πάει το σαββατοκύριακο στο σχολείο του. Παίρνουμε την εμπειρία και τη ρυθμίζουμε. Δεν δημιουργούμε όρους και προϋποθέσεις δημιουργίας εμπειρίας.

Σε όλα τα σχολεία, κυρίως στα ιδιωτικά, αλλά πολλές φορές και στα δημόσια, αθλητικές διοργανώσεις –το λέω, γιατί το ξέρω και ασχολούμαι- γίνονται τα σαββατοκύριακα.

Επίσης, γίνονται και άλλου χαρακτήρα εκδηλώσεις, όπως τα μπαζάρ που κάνουνε ή ορισμένες εκδηλώσεις με μουσική ή με θέατρο. Εάν περάσει η Επιθεώρηση Εργασίας από ένα τέτοιο σχολείο που έχει αυτήν τη δραστηριότητα, για κάθε έναν εκπαιδευτικό που είναι εκεί επιβάλλει κυρώσεις και πρόστιμα 5.000 ευρώ το άτομο. Μα, συμβαίνει αυτό; Βεβαίως, συμβαίνει.

Πρέπει να ξέρετε –παράδειγμα δίνω τώρα- ότι συμβαίνει και στην περίπτωση όπου τοποθετούνται αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι και δεν προλαβαίνει ο διευθυντής εκπαίδευσης να ενημερώσει το ΕΡΓΑΝΗ, διότι το ΕΡΓΑΝΗ την ώρα εκείνη που θέλει αυτός να μπει είναι απρόσιτο.

Δεν μπορεί, λοιπόν, να μπει, καθυστερεί και την επόμενη το πρωί, εάν περάσει το ΙΚΑ, είναι 5.000 ευρώ και εδώ.

Έχω δύο διευθυντές που μου έχουν ζητήσει να παρέμβω στο ΙΚΑ, για να τους αρθούν αυτά τα πρόστιμα. Σκεφθείτε έναν εκπαιδευτικό με 1.100 ευρώ το μήνα ή αν είναι στέλεχος, με 1.000 ευρώ και κάτι, να παίρνει πρόστιμο για τη μη δήλωση αναπληρωτή καθηγητή ή δασκάλου ως εργαζομένου, διότι αυτοί εργάζονται με βάση τους κανόνες του ιδιωτικού δικαίου.

Άρα, λέμε ότι μόνο γι’ αυτές τις δραστηριότητες ένας γυμναστής, που είναι σ’ έναν αγώνα μπάσκετ σχολικού αθλητισμού, μπορεί να πάει και το Σάββατο. Δεν μπορείς να του επιβάλεις πρόστιμο. Δεν μπορείς να επιβάλεις πρόστιμο στον ιδιοκτήτη ενός ιδιωτικού σχολείου, γιατί ένας δικός του εργαζόμενος είναι για ένα μπαζάρ εκεί την Κυριακή.

Είχε στην αρχή η διατύπωση και τη φράση, κύριε Πρόεδρε, «μορφωτικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες». Αυτό, βεβαίως, οδηγούσε σε συμπεράσματα ότι εδώ θέλεις να σπάσεις το πενθήμερο και να κάνεις περισσότερες τις ημέρες εργασίας, πράγμα που ο νόμος απαγορεύει ρητά και καλά κάνει και το απαγορεύει.
......


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΡΓΑΝΗ ΙΚΑ πρόστιμα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο