Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Νέα βόμβα για την αύξηση των ορίων συνταξιοδοτήσης

Τη δεύτερη βόμβα που αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθιμιση μέσα σε διάστημα τριών μηνών πυροδότησε χθες ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό και πρόεδρος της ΟΚΕ κ. Νίκος Αναλυτής, εγείροντας αντιδράσεις από συνδικαλιστές και εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο κ. Αναλυτής σε δηλώσεις του πρότεινε την αύξηση του...

Τη δεύτερη βόμβα που αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθιμιση μέσα σε διάστημα τριών μηνών πυροδότησε χθες ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό και πρόεδρος της ΟΚΕ κ. Νίκος Αναλυτής, εγείροντας αντιδράσεις από συνδικαλιστές και εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο κ. Αναλυτής σε δηλώσεις του πρότεινε την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των νέων εργαζομένων ακόμη και αυτών που βρίσκονται σε ηλικία κάτω των 35 ετών? Το επιχείρημα του προέδρου της ΟΚΕ και επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων στηρίχθηκε στο αιτιολογικό ότι πλέον οι νέοι κάτω των 35 ετών δεν έχουν διαμορφωμένα τα οικογενειακά και κοινωνικά κριτήρια. Επίσης όπως και στο παρελθόν ο κ. Αναλυτής τάχθηκε υπέρ του δραστικού περιορισμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και την αναθεώρηση του καταλόγου των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που παρεμβαίνει ο κ. Αναλυτής αφού τον προηγούμενο Νοέμβριο είχε πυροδοτήσει τηνν πρώτη βόμβα τασσόμενος υπέρ της παροχής κινήτρων για την παραμονή στην εργασία όσων συμπληρώνουν το 65ο έτος της ηλικίας τους.
Μάλιστα ο κ. Αναλυτής επεσήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες θεσμοθέτησης των όποιων αλλαγών, υπογραμμίζοντας την δυσμενή αναλογία συνταξιούχων -ασφαλισμένων, η οποία, όπως είπε, σε 15 χρόνια θα οδηγήσει το ασφαλιστικό σε κρίση.
Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο