Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.: «Καταγγέλουμε ότι σχετίζεται με οποιαδήποτε μεθόδευση ή απόπειρα αποκοπής του Σ.ΕΠ.Ε. από το φυσικό του φορέα και μεταφορά του στο Υπ. Οικονομικών»

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,
Email: [email protected], website: www.osype.gr

Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη σημερινή πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και του εφιαλτικού εργασιακού τοπίου στη χώρα μας, μας προκαλούνται εύλογες αμφιβολίες και ερωτηματικά για τους σκοπούς που καλείται  να εξυπηρετήσει η δημοσίευση  σχετικού άρθρου στον ηλεκτρονικό τύπο (www.tovima.gr/PrintArticle/?aid=652279, 20/11/2014) περί δήθεν συμφωνίας κυβέρνησης – τρόικας στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης 19.11.2014, για την μεταφορά του Σ.ΕΠ.Ε. στο υπουργείο Οικονομικών εντός του 2015.

Αυτοί που δημιουργούν ζήτημα, είναι αυτοί που έχουν κουρελιάσει τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, τα κοινωνικά, συλλογικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα και το ίδιο το Σύνταγμα, αυτοί που επιθυμούν την εξάλειψη του συστήματος Επιθεώρησης Εργασίας και της κοινωνικής χρησιμότητας του Υπουργείου μας, που επιζητούν  την επικράτηση λογικών και πολιτικών φοροεισπρακτικής και μόνο αντίληψης και  αποπροσανατολισμού από τα κύρια προβλήματα των εργασιακών σχέσεων, αυτοί που συνεχίζουν ακατάπαυστα να επιδεικνύουν ακραία κοινωνική αναλγησία και ανευθυνότητα.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και του Σ.ΕΠ.Ε είμαστε εδώ, ενωμένοι και δυνατοί, να εκπληρώσουμε την αποστολή μας, να προασπίσουμε ποιοτικά, αποτελεσματικά και αποδοτικά τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων και να επιβάλλουμε τη νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις, συμβάλλοντας με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε τα μέγιστα στη κοινωνία μας και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την αλλοίωση της αποστολής μας και την απαξίωση του ρόλου μας. Όσοι πολιτικά και κοινωνικά ανεύθυνοι έχουν ως στόχο την υποβάθμιση και διάλυση των Eπιθεωρήσεων Eργασίας και την κατάργηση του Υπουργείου Εργασίας, να μην τολμήσουν να το πράξουν, διότι θα τους απαντήσουμε σθεναρά και ηχηρά. Το Υπουργείο Εργασίας, διαδραματίζει και θα συνεχίσει να διαδραματίζει ρόλο θεμελιώδους σημασίας για την κοινωνία μας, την οικονομία μας και την ανάπτυξη του τόπου μας εν γένει.
   
Ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Πανταζής και ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. κ. Γιάννης Παναγόπουλος, μας εξέφρασαν την απόλυτη διαφωνία τους και αντίθεση σε οποιαδήποτε ενέργεια ή σκέψη μεταφοράς του Σ.ΕΠ.Ε. στο Υπουργείο Οικονομικών.
   
Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης, μας ξεκαθάρισε και μας διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα και ενδεχόμενο μεταφοράς του Σ.ΕΠ.Ε. από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ Ή ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΤΟΥ Σ.ΕΠ.Ε. ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.
      
    
Από τα Δ.Σ. της Ο.Σ.ΥΠ.Ε. και των Συλλόγων Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, Γ.Γ.Κ.Α. και Μ.Τ.Π.Υ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο