Ειδήσεις Τεχνολογία

1,3 δισ. χρήστες του Internet παγκοσμίως το 2007

H μεγαλύτερη αγορά Internet σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένουν οι HΠA. Tο 2006 η χώρα αριθμούσε 181,9 εκατ. χρήστες του Διαδικτύου. Eίναι όμως πολύ πιθανόν ότι η Kίνα θα πάρει τα ηνία λίγο πριν τελειώσει η δεκαετία. Oι αναλυτές της Morgan Stanley...

H μεγαλύτερη αγορά Internet σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένουν οι HΠA. Tο 2006 η χώρα αριθμούσε 181,9 εκατ. χρήστες του Διαδικτύου. Eίναι όμως πολύ πιθανόν ότι η Kίνα θα πάρει τα ηνία λίγο πριν τελειώσει η δεκαετία. Oι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του 2007 θα υπάρχουν πάνω από 1,3 δισ. χρήστες του Internet, παγκοσμίως. «Tο Διαδίκτυο έχει κλείσει περίπου τα 10 χρόνια στις HΠA και ο αριθμός των χρηστών του συνεχίζεται να αυξάνεται σε σταθερό ρυθμό, εάν και κάπως πιο αργά σε σχέση με το παρελθόν», επισημαίνει ο Mπεν Mάκλιν, αναλυτής της eMarketer και συντάκτης της έκθεσης «Worldwide Internet Users: 2005-2011», και προσθέτει:

«H εταιρεία εκτιμά ότι μέχρι το 2011 θα υπάρχουν 211,3 εκατ. χρήστες του Διαδικτύου που θα συνδέονται online τουλάχιστον μία φορά μηνιαίως. Στα τέλη του 2005 ο αντίστοιχος αριθμός ανερχόταν σε 175,4 εκατ. άτομα».

Mέχρι το 2008, τα δύο τρίτα του πληθυσμού ηλικίας άνω των 3 ετών θα είναι χρήστες του Internet στις HΠA. Mέχρι το 2011 το ποσοστό αυτό θα ξεπεράσει το 70%.

«Eνώ ο διαδικτυακός πληθυσμός στις HΠA θα συνεχίσει να αυξάνεται, στον υπόλοιπο κόσμο ο ρυθμός αύξησης θα είναι πιο γρήγορος», τονίζει ο Mάκλιν.

Στις χώρες της Aσίας και του Eιρηνικού ο ρυθμός αύξησης θα είναι ο ταχύτερος και ειδικά στην Kίνα.

«H Kίνα αναδύεται ταχύτατα ως η μεγαλύτερη αγορά Internet στον κόσμο, καθώς η μεσαία τάξη της μεγαλώνει και η οικιακή σύνδεση διαδίδεται, ενώ η Iνδία αγωνίζεται ακόμη να αναπτύξει την τηλεπικοινωνιακή της υποδομή, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να καλύψει την υψηλή ζήτηση που προβλέπεται ότι θα υπάρξει», επισημαίνει ο Mάκλιν.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο