Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έλεγχοι και ειδικές επιχειρησιακές δράσεις της Οικονομικής Αστυνομίας, για την εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην Αθήνα

ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για την εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην Αθήνα

Ειδικότερα, σε τρεις περιπτώσεις καταστημάτων, βεβαιώθηκαν μία διοικητική φορολογική παράβαση σχετικά με μη επίδειξη βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών ταμειακών μηχανών, καθώς και τρεις παραβάσεις της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας

Στον αριθμό 11012 και στα e-mails [email protected] & [email protected], οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, συνεχίζονται οι εντατικοί και συστηματικοί έλεγχοι για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ στο πλαίσιο αυτό, διεξήχθη χθες το απόγευμα (20.11.2014), μία ακόμα ειδική επιχειρησιακή δράση, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ειδικότερα, για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκαν δύο συνεργεία ελέγχων με εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχειρησιακής δράσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεων της περιοχής του κέντρου της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν στην ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, τους ταμειακούς μηχανισμούς και τη μη έκδοση αποδείξεων.

Πιο αναλυτικά, ως προς τα αποτελέσματα:

• Σε κατάστημα γενικού εμπορίου συσκευών κινητής τηλεφωνίας, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη πίνακα προσωπικού.

• Σε κατάστημα λιανικού εμπορίου καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού, διαπιστώθηκε μη επίδειξη βιβλιαρίου επισκευών και συντήρησης της φορολογικής ταμειακής μηχανής, ενώ βρέθηκε να απασχολείται και ένας (1) εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν ασφαλισμένος κατά παράβαση της εργατικής- ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Επιπρόσθετα, κατά την επιχείρηση, μεταξύ άλλων, ελέγχθηκαν συνολικά δώδεκα (12) εργαζόμενοι, καθώς επίσης ελήφθησαν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διενέργεια ολοκληρωμένου φορολογικού ελέγχου.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενήργησε, επίσης, τις προηγούμενες ημέρες έλεγχο σε κέντρο διασκέδασης στη Νέα Σμύρνη, όπου βρέθηκαν να απασχολούνται δεκαεπτά (17) εργαζόμενοι, όμως δεν επεδείχθησαν ο Πίνακας Προσωπικού και το Ειδικό Βιβλίο Τροποποίησης Ωραρίων Εργασίας και Υπερωριών κατά παράβαση της εργατικής- ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Επισημαίνεται ότι το σχετικό διοικητικό πρόστιμο για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο ανέρχεται στις 10.500 ευρώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο