Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευκρινίσεις σχετικά με την παροχή από το Ο.Ε.Ε. της αναγκαίας εκπαίδευσης των Λ-Φ που προβλέπεται από τον ν. 4093/2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πέμπτη, 20.11.2014

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΑΠΟ  ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ Η5  ΤΟΥ  ΑΡΘΡΟΥ 1 ΤΟΥ Ν.4093/2012 (ΦΕΚ 222/Α/12-11-2012)

Οι Λογιστές  Φοροτεχνικοί που θα υποβάλουν την προβλεπόμενη από τον Ν 4093/2012 ΥΔ για το έτος 2015, έχουν ενημερωθεί για την διαδικασία της παρακολούθησης της αναγκαίας εκπαίδευσης από  τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας. Όμως, λόγω των ερωτημάτων που μας έχουν τεθεί διευκρινίζονται τα παρακάτω:

Το ποσό των 30€ αφορά στην παρακολούθηση όλων των θεματικών ενοτήτων (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, Φορολογία Κατοχής Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, Ε9, ΦΑΠ, ΕΦΑ ), Υποχρεώσεις Επιχειρήσεων για Τήρηση Βιβλίων και Έκδοση Στοιχείων, Φόρος Προστιθέμενης Αξίας)
   
Το  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ θα περιλαμβάνει τα βιντεοσκοπημένα σεμινάρια όλων των θεματικών ενοτήτων καθώς και σημειώσεις. Η παρακολούθηση  μπορεί να γίνει οποτεδήποτε, ανάλογα με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των λογιστών φοροτεχνικών, οπωσδήποτε όμως πριν την υποβολή της ΥΔ 2015,η υποβολή της οποίας θα ξεκινήσει από 1/1/2015..
   
Η παρακολούθηση των σεμιναρίων  των θεματικών  ενοτήτων  : α)Φορολογία Κατοχής Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, Ε9, ΦΑΠ, ΕΦΑ ), β)Υποχρεώσεις Επιχειρήσεων για Τήρηση Βιβλίων και Έκδοση Στοιχείων, γ)Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, που θα μεταδοθούν  σε πραγματικό χρόνο θα επιτραπεί με την είσοδο των λογιστών φοροτεχνικών στις ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
   
Το βίντεο του σεμιναρίου της θεματικής ενότητας «Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων» όπως και τα βίντεο των υπόλοιπων θεματικών ενοτήτων, μετά από επεξεργασία θα αποτελέσουν μέρος του εκπαιδευτικού υλικού και θα αναρτηθούν στην ενότητα Εκπάιδευση Λογιστών Φοροτεχνικών του μενού Αιτήσεις/Εκπαιδεύσεις των ψηφιακών υπηρεσιών (δες ενδεικτικό παράδειγμα που ακολουθεί)
Η παρακολούθηση της αναγκαίας εκπαίδευσης των λογιστών φοροτεχνικών θα πιστοποιηθεί από την αυτόματη καταγραφή του ίχνους τους κατά την είσοδο στην ενότητα του Εκπαιδευτικού Υλικού.
   
Προϋπόθεση  για την είσοδο στην ενότητα του Εκπαιδευτικού Υλικού αποτελεί η εξόφληση των προβλεπομένων οφειλών.
   
Η  πρόσβαση στο  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ της ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ θα δοθεί την επόμενη εβδομάδα.
   
Τέλος, θεωρούμε ότι είναι κατανοητό ότι σύμφωνα με το νόμο, οι ενεργοί λογιστές φοροτεχνικοί δηλαδή οι ασκούντες το επάγγελμα  του λογιστή φοροτεχνικού υποχρεούνται να παρακολουθήσουν την αναγκαία εκπαίδευση, προκειμένου το έτος 2015 να  έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο