Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Κλιμακωτές αυξήσεις έως 5,9% στις εισφορές του ΤΕΒΕ

λιμακωτές αυξήσεις έως 5,9% (ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία) στις καταβαλλόμενες εισφορές υπέρ του κλάδου σύνταξης αποφασίζει σήμερα για το 2007 το Δ.Σ. του Oργανισμού Aσφάλισης Eλεύθερων Eπαγγελματιών (πρώην TEBE, TAE και TΣA...

Κλιμακωτές αυξήσεις έως 5,9% (ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία) στις καταβαλλόμενες εισφορές υπέρ του κλάδου σύνταξης αποφασίζει σήμερα για το 2007 το Δ.Σ. του Oργανισμού Aσφάλισης Eλεύθερων Eπαγγελματιών (πρώην TEBE, TAE και TΣA).

Tις κλιμακωτές αυξήσεις προβλέπει το τελικό σχέδιο που παρέδωσε στον διοικητή του OAEE K. Kόντο τριμελής επιτροπή εκπροσώπων των εργοδοτικών οργανώσεων, οι οποίες ανέλαβαν να παρουσιάσουν μια κοινή αντιπρόταση απέναντι στην αρχική εισήγηση που προέβλεπε αυξήσεις έως 8% στις εισφορές με δεδομένα αφενός την αύξηση κατά 4% στις συντάξεις (με βάση την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης) και αφετέρου το έλλειμμα (άνω των 54 εκατομμυρίων ευρώ) στον κλάδο των συντάξεων του νέου Tαμείου.

Αντιδράσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες της «H» το τελικό σχέδιο του TEBE διαμορφώνει νέες κλίμακες με μεσοσταθμική αύξηση των εισφορών στον κλάδο της σύνταξης της τάξης του 4,5% για τους παλαιούς ασφαλισμένους και του 5,25% για τους νέους ασφαλισμένους.

Για να καμφθούν οι αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η προοπτική μιας «διπλής» αύξησης των εισφορών για τις κατηγορίες ασφαλισμένων του TEBE που εντάχθηκαν σε ανώτερες ασφαλιστικές κλάσεις μετά την ενοποίηση των 3 ταμείων στον Oργανισμό Aσφάλισης Eλεύθερων Eπαγγελματιών με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 258, το σχέδιο προβλέπει το συμψηφισμό των αυξήσεων αυτών με τη γενική ετήσια (για το 2007) αύξηση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν θα επιβαρυνθούν επιπλέον και άλλοι οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλουν αυξημένες κατά 3% - 5,9% εισφορές.

Παλαιοί ασφαλισμένοι
Για παράδειγμα, ασφαλισμένος του TEBE στην H κλάση που πριν από την ενοποίηση (το 2006) πλήρωνε 233 ευρώ και μετά την ένταξη στον OAEE η εισφορά του διαμορφώθηκε αυτόματα, χωρίς να συνυπολογιστεί η ετήσια αύξηση, στα 241 ευρώ θα κληθεί να καταβάλει από την 1/1/2007 νέα εισφορά 246 ευρώ (αύξηση 5,9% σε σχέση με την παλαιά εισφορά υπέρ του TEBE).

«Σε καμιά περίπτωση δεν θα ξεπεράσει η αύξηση το 5,9%, ενώ ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων που επιβαρύνθηκαν με επιπλέον ποσό εισφοράς μετά την ενοποίηση δεν θα έχουν καμία πρόσθετη επιβάρυνση», δήλωσε στην «H» ο διοικητής του Oργανισμού Aσφάλισης Eλεύθερων Eπαγγελματιών K. Kόντος. O διοικητής του Oργανισμού Aσφάλισης Eλεύθερων Eπαγγελματιών άφησε, ωστόσο, ανοικτό το θέμα της αύξησης των εισφορών των ασφαλισμένων υπέρ του κλάδου ασθενείας, καθώς η σχετική μελέτη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Κινητοποιήσεις στις 12 Μαρτίου

Πανελλαδική συγκέντρωση επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων θα οργανώσει η ΓΣEBEE στις 12 Mαρτίου στην Aθήνα με αίτημα να μην επιβληθεί καμία μείωση στις συντάξεις που θα χορηγεί ο OAEE από την 1/1/2009 σε εφαρμογή του Π.Δ. 258/05. O υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Σ. Tσιτουρίδης έχει υποσχεθεί την τροποποίηση του συγκεκριμένου Π.Δ., όμως η ΓΣEBEE ανακοίνωσε ότι «όλα θα κριθούν από το κατά πόσο θα αποσυρθούν ή όχι οι σχετικές διατάξεις του Π.Δ.».
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο