3.000 αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τις πρώτες 3 ημέρες

Οικονομικές Ειδήσεις

19 Νοέμβριος 2014
Taxheaven.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2014

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται πιλοτικά στους Δήμους Γρεβενών, Δράμας, Έδεσσας, Μεσολογγίου, Ιωαννίνων, Καλλιθέας, Καρδίτσας, Λευκάδας / Μεγανησίου, Μαλεβιζίου, Σάμου, Σύρου, Τρίπολης και Χαλκίδας. 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας «www.energo-eke.gr».

Οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ενημερώνουν τους πολίτες και τους διευκολύνουν όταν χρειάζεται στην υποβολή της αίτησης.

Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να καλούν στον πενταψήφιο αριθμό 15105 προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να συνδεθούν με τις υπηρεσίες των Δήμων.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ Β. Κεγκέρογλου, το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, το οποίο έρχεται να αντιμετωπίσει την ακραία φτώχεια, αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα τόσο στους σκοπούς όσο και στην εφαρμογή του. 

Η αίτηση ένταξης στο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, αποτελεί ταυτόχρονα και υπεύθυνη δήλωση για την ακρίβεια των στοιχείων που δηλώνει με ατομική του ευθύνη ο αιτών και διασταυρώνονται ηλεκτρονικά.

Για την υποβολή της αίτησης δεν απαιτούνται δικαιολογητικά παρά μόνο ο κωδικός taxis net και το ΑΜΚΑ. Στην περίπτωση που ζητηθούν δικαιολογητικά, ο αιτών οφείλει να τα προσκομίσει στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.

Μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι υποβλήθηκαν συνολικά 3000 αιτήσεις σε όλους τους Δήμους. Το σύστημα υποβολής αιτήσεων παρέχει τη δυνατότητα προσωρινής και οριστικής υποβολής.

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι όσοι υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και ενταχθούν στο πρόγραμμα θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου