Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Bαριές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες που δεν δηλώνουν ενοίκια

Βαρύτατες κυρώσεις που φθάνουν μέχρι και την απώλεια του δικαιώματος να εγείρουν αγωγή έξωσης ή να υποθηκεύουν το ακίνητό τους έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δηλώνουν τα εισοδήματα από ενοίκια ακόμα και αν δεν τα εισέπραξαν...

Βαρύτατες κυρώσεις που φθάνουν μέχρι και την απώλεια του δικαιώματος να εγείρουν αγωγή έξωσης ή να υποθηκεύουν το ακίνητό τους έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δηλώνουν τα εισοδήματα από ενοίκια ακόμα και αν δεν τα εισέπραξαν. Kαι επειδή οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων αρχίζουν να εκπνέουν και στο πλαίσιο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής οι διασταυρωτικοί έλεγχοι από το taxis θα ενταθούν, θυμίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες που δεν δηλώνουν το εισόδημα από ενοίκια δεν έχουν δικαίωμα:

Nα μεταβιβάσουν την κυριότητά του με οποιονδήποτε τρόπο ή να συστήσουν εμπράγ- ματα δικαιώματα, για μια 5ετία, από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης.

Nα παραχωρήσουν υποθήκη για μια 10ετία από τη λήξη της ίδιας προθεσμίας.

Nα λάβουν στεγαστικό δάνειο για τα ακίνητα, που δεν έχουν δηλωθεί τα μισθώματα.

Nα εγείρουν αγωγή έξωσης στους ενοικιαστές.

Εισοδήματα από εκμίσθωση ακινήτων ή από δωρεάν παραχώρηση που δηλώνονται εκπρόθεσμα, φορολογούνται αυτοτελώς, χωρίς έκπτωση ή μείωση, με συντελεστή 50%.

Mε την έστω και εκπρόθεσμη δήλωση αποφεύγονται οι λοιπές κυρώσεις ενώ για την καταβολή του φόρου, εφόσον εντοπιστεί από το taxis, ευθύνεται στο ακέραιο και ο τελευταίος (ύστερα από σύμβαση), κάτοχος του ακινήτου. Οσοι έχουν ξεχάσει να δηλώσουν τα ενοίκια που εισέπραξαν, μπορούν να το κάνουν τώρα με υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης καθώς η διασταύρωση των στοιχείων, αποτελεί απλή διαδικασία για το taxis και σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Aλογοσκούφη οι έλεγχοι θα πολλαπλασιαστούν. Oι διασταυρώσεις, που γίνονται κάθε χρόνο εντοπίζουν πάνω από 100.000 ιδιοκτήτες οι οποίοι:

Eίτε δεν δήλωσαν τα ποσά των ενοικίων, είτε δήλωσαν χαμηλότερα ποσά, είτε δεν υπέβαλαν καν φορολογική δήλωση αν και υπόχρεοι.

Περίπου 900.000 εκμισθωτές ακινήτων υποχρεούνται να δηλώσουν και να πληρώσουν φόρο όχι τα ενοίκια που εισέπραξαν αλλά ακόμα και αυτά που δεν εισέπραξαν και ούτε ελπίζουν να εισπράξουν. Στην περίπτωση αυτή βέβαια για να μην πληρώσουν φόρο για ανύπαρκτα έσοδα, αλλά και να μην κινδυνεύουν με τις λοιπές κυρώσεις, έχουν το δικαίωμα να εκχωρήσουν στο δημόσιο το δικαίωμα είσπραξης των μισθωμάτων.
Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο