Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Λογιστών Μεσσηνίας για την μη πρόσκληση σε επίσκεψη της ΓΣΕΒΕΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

13/11/2014
e-mail: [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στα γραφεία της ΟΕΒΕΣ Ν. Μεσσηνίας έγινε επίσκεψη τoυ πρόεδρου της ΓΣΕΒΕΕ με το Γεν. Γραμματέα και ένα ακόμη μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ για να αναλύσει την κατάσταση των επαγγελματιών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Ν.Μεσσηνίας δεν μπήκε ούτε καν στον κόπο να ενημερώσει τα μέλη του για αυτή τη σύσκεψη και φυσικά δεν παρευρέθηκε κανένα μέλος του Δ.Σ. στο χώρο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Ν.Μεσσηνίας, πιστό στις θέσεις του, εκτιμά ότι δεν πέφτει λόγος σε κανένα συνάδελφο όχι μόνο να παρέμβει, αλλά ούτε καν να ενημερωθεί για τις εξελίξεις που τον αφορούν.

Βέβαια, το συγκεκριμένο δεν είναι το μόνο περιστατικό.

• Στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 έθαψε ανάλογη σύσκεψη που συζητιόταν στον ίδιο χώρο για την απεργία της 16ης Σεπτεμβρίου 2013, αφήνοντας το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣ Ν. Μεσσηνίας να βγάλει όποια απόφαση ήθελε. Επίσης, δεν παρευρέθηκε κανένα μέλος του Δ.Σ. στο χώρο.

• Το Νοέμβρη 2013 δεν ανακοίνωσε καν στα μέλη του για την απεργία της 6ης Νοεμβρίου, παρόλο που είχε στείλει ανακοίνωση για συμμετοχή η ΠΟΦΕΕ, το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο.

• Από την εκλογή τους, το Οκτώβρη 2012, δεν έχουν καλέσει τα μέλη του συλλόγου για Γ.Σ. ούτε 1 φορά.

• Εξακολουθούν να μην οργανώνουν συναδέλφους στο Σύλλογο, έχοντας εκκρεμείς αιτήσεις μελών σε βάθος μηνών, παρά τις αντίθετες εξαγγελίες όλων μελών του Δ.Σ.

Όλα αυτά την ώρα που, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ, τα 5 τελευταία χρόνια ο τζίρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σημείωσε πτώση 74%, οι μισοί εβε χρωστούν στον ΟΑΕΕ, το 31,8% στην εφορία, το 26,5% σε τράπεζες, το 20,9 %, στο ΙΚΑ, ο 1 στους 4 σε προμηθευτές και ενοίκια, 230.000 λουκέτα και άλλα 15.000 υπολογίζονται το 2ο εξάμηνο του 2014.

Παράλληλα, όλα τα μέτρα που αφορούν στο επάγγελμα του Λογιστή, εξυπηρετούν την εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων για την αρπαγή του μεριδίου τους από μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες. Γι αυτό και η επιμονή στην πιστοποίηση, τον κώδικα δεοντολογίας, τις άδειες, τα σεμινάρια, τις εξετάσεις κλπ. Σκοπός τους δεν είναι προφανώς η κατοχύρωση του επαγγέλματος που διαμηνύουν, αλλά το ξεσκαρτάρισμα του χώρου από τα μικρά λογιστικά γραφεία.

Γίνεται σαφές, ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να εναρμονιστεί με τις εντολές της ΕΕ και τις ανάγκες του μεγάλων επιχειρήσεων.

Δεν μπορούμε να δούμε όλες αυτές τις αλλαγές μεμονωμένα, δεν μπορούμε να μην δούμε ότι αυτές οι αλλαγές φέρνουν τέτοια εμπόδια στην άσκηση του επαγγέλματος που μόνο στόχο έχουν να μας πετάξουν έξω από το επάγγελμα προς όφελος των μεγάλων λογιστικών και ελεγκτικών εταιρειών, αυτών που υπάρχουν και αυτών που ετοιμάζονται να έρθουν.

Απέναντι στα παραπάνω, λοιπόν, η συγκεκριμένη στάση του Δ.Σ. κατά τη γνώμη μας δεν είναι τυχαία, αλλά συνειδητή. Διαμορφώνει ένα συλλογικό όργανο με τα μέλη του απλούς παρατηρητές δίχως να οργανώνει Γενικές Συνελεύσεις, ούτε καν όποτε είναι καταστατικά απαραίτητο. Δεν θέλει οι συνάδελφοι να παίρνουν μέρος σε μαζικές διαδικασίες – συνελεύσεις και να αποφασίζουν οι ίδιοι για το πώς θα αντιδράσουν σε αυτήν την επίθεση που δεχόμαστε, απομονώνοντάς τους και αφήνοντας τους ανοργάνωτους. Δε συμμετέχει σε κινητοποιήσεις θεωρώντας ότι δεν προλαβαίνουμε να αντιδράσουμε, καλλιεργώντας έτσι την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό. Προωθεί τις λογικές εφησυχασμού και υποταγής στις πολιτικές που μας αφανίζουν ως αυτοαπασχολούμενους λογιστές.

Η απάντηση των λογιστών, είναι και θα είναι η ακόμα πιο μαζική και δυναμική συμμετοχή στο σύλλογο, στον αγώνα και η εξασφάλιση της αγωνιστικής συμμαχίας και συμπαράταξης με τους πελάτες μας αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους αγρότες, άνεργους που πλήττονται από την ίδια πολιτική.

Η μόνη λύση είναι στην καλά οργανωμένη και σχεδιασμένη δράση μέσα από το σύλλογό μας. Χρειαζόμαστε σύλλογο ζωντανό με δημοκρατικές, συλλογικές διαδικασίες, με Γ.Σ.. δίνοντας τέλος στην ανάθεση, αλλά στην ενεργή συμμετοχή και δράση μας. Ήρθε η ώρα να δοθεί αγωνιστική ζωή στο σύλλογό μας με τη συμμετοχή όλων μας. Μόνο έτσι θα σπάσουμε την απογοήτευση και την ηττοπάθεια ότι μέσα από το οργανωμένο κίνημα δεν γίνεται τίποτα, δεν κατακτιέται τίποτα. Nα κάνουμε το πρόβλημά μας αντικείμενο πάλης, διεκδίκησης και αλληλεγγύης! Η διέξοδος είναι στην πάλη για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια!

Είναι η στιγμή να βγάλει ο αυτοαπασχολούμενος λογιστής, το μικρό λογιστικό γραφείο που τους εμπιστεύεται τα συμπεράσματά του.

Καλούμε το Δ.Σ ακόμη μία φορά να οργανώσει Γενική Συνέλευση για την πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού. Ενός προϋπολογισμού που καλεί το λαό για νέες θυσίες χωρίς ημερομηνία λήξης.

ΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ

Γραμματεία ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο