Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επέκταση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων σε όλο τον κόσμο

Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European commission)

Στον τομέα της λογιστικής, το έργο της Ευρ. Επιτροπής κατευθύνεται προς την προαγωγή της ποιότητας, της συγκρισιμότητας και της διαφάνειας των οικονομικών καταστάσεων των επιχειρήσεων. Η Ευρωπαική Επιτροπή είναι αρμόδια για την έκδοση λογιστικών οδηγιών και κανόνων που αφορούν τα κράτη της ΕΕ.  Είναι υπεύθυνη επίσης για την υλοποίηση και την εφαρμογή τους.

Το τελευταίο καιρό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει έμφαση στις λογιστικές αρχές και στην απλούστευση των διοικητικών βαρών των ΜΜΕ επιχειρήσεων.
 
Το 2005, η Ευρ. Επιτροπή έκανε ένα σημαντικό βήμα και εισήγαγε τη υποχρεωτική χρήση των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ),  για τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις των εταιρειών της ΕΕ που είναι εισηγμένες σε χρηματιστήρια της ΕΕ.

Τώρα το έργο της Επιτροπής εκτείνεται και πέρα από τα σύνορα της ΕΕ, καθώς προωθεί την χρήση των ΔΠΧΠ ως παγκόσμια γλώσσα χρηματοοικονομικής πληροφόρησης ενισχύοντας έτσι την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια των κεφαλαιαγορών σε όλο τον κόσμο.

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές των βασικών εμπορικών εταίρων της Ευρωπαϊκής ένωσης  στην προσπάθειά της να προωθήσει το στόχο αυτό. Η Επιτροπή συνεργάζεται επίσης στενά με διεθνείς οργανισμούς:  Το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB), την Διεθνή Ομοσπονδία Λογιστών (IFAC), του ΟΟΣΑ, την  Παγκόσμια Τράπεζα,  την  UNCTAD, κ.λπ.


Ετικέτες για αναζήτηση ΟΟΣΑ εισηγμένες ΔΛΠ ΔΠΧΠ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο