Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΟΟΣΑ: Ανταγωνισμό μεταξύ χωρών φέρνει η καταπολέμηση φορολογικών «παραδείσων»

Αυξημένος προβλέπεται ότι θα είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών για την προσέλκυση εταιριών-κολοσσών, όπως η Apple και η Google, ως αποτέλεσμα των βούλησης σε παγκόσμιο επίπεδο, για την καταπολέμηση φορολογικών «παραδείσων», όπως η πρόσφατη περίπτωση του Λουξεμβούργου.

Αυτό επισημαίνεται σε έκθεση που έδωσε σήμερα, Παρασκευή, στη δημοσιότητα ο ΟΟΣΑ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι το σχέδιό του σχετικά με ανάλογα φορολογικά φαινόμενα (BEPS), αναμένεται να δώσει τέλος στους «παραδείσους» φοροαποφυγής, χωρίς να εξαλείψει τον φορολογικό ανταγωνισμό.

Αντίθετα, όπως τονίζει και ο επικεφαλής φορολογικών θεμάτων του Οργανισμού, Pascal Saint-Amans, ο τελευταίος αναμένεται να ενταθεί, μιας και οι χώρες θα μπορούν να ανταγωνιστούν στον τομέα των επενδύσεων, μέσα σε ένα πιο δίκαιο πλαίσιο.

«Εάν εξαλειφθούν οι φορολογικοί παράδεισοι, τότε ο ανταγωνισμός των κρατών αναμένεται να δημιουργήσει ένα πιο ελκυστικό πλαίσιο. Δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε χαμηλή φορολογία. Αυτό, θεωρώ ότι είναι πολύ καλό», ανέφερε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Fairfax.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέσπιση ενός κοινού πλαισίου για μεγαλύτερη διαφάνεια, αλλά και για αντιμετώπιση των φορολογικών παραδείσων, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της G-20 στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο