Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στήριξη από την επιχειρηματική κοινότητα στο νομοσχέδιο για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα

Τη στήριξή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και συναφείς ρυθμίσεις» δήλωσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων στην αρμόδια διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή όπου εκλήθησαν να διατυπώσουν τις απόψεις τους. Οι φορείς χαρακτήρισαν μεταρρυθμιστικό το νομοσχέδιο που θα αποβεί χρήσιμο για τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθος αυτών. Παράλληλα, ζήτησαν να προχωρήσει γρήγορα η έκδοση των ερμηνευτικών εγκυκλίων για την εφαρμογή των διατάξεων και κατέθεσαν επιμέρους παρατηρήσεις.

Εκ μέρους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), ο Κωνσταντίνος Μανούσος χαρακτήρισε θετικό το νομοσχέδιο και αναγνώρισε ότι απλοποιούνται διαδικασίες ως προς το γραφειοκρατικό σκέλος. Ο εκπρόσωπος του ΟΕΕ αξιοποίησε την ευκαιρία, προκειμένου να υπογραμμίσει την ανάγκη αλλαγής στον νόμο περί ανωνύμων εταιρειών.

Από τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ), ο Βασίλης Καμπάνης χαρακτήρισε απαραίτητη προϋπόθεση την πλήρη αποσαφήνιση των διατάξεων με ενιαία εγκύκλιο και αναγνώρισε ότι εισάγεται ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο λογαριασμών.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης έσπευσε να υπογραμμίσει: «Δεν μας τρομάζει το καινούριο ή το καλύτερο αλλά μας τρομάζει το λάθος». Παράλληλα, ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο γίνεται ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό βήμα που θα αποδειχθεί χρήσιμο για όλες τις επιχειρήσεις.

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ, Ιωάννης Ανδριτσογιάννης είπε ότι το νομοσχέδιο είναι μια θετική εξέλιξη που θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις αλλά κατέθεσε επιμέρους παρατηρήσεις.

Ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθέρων Οικονομολόγων Ελλάδος, Δημήτρης Λογοθέτης ζήτησε παράταση για την εφαρμογή των διεθνών λογιστικών προτύπων, προκειμένου να περάσουν από σεμινάρια οι επαγγελματίες του κλάδου αλλά και η φορολογική διοίκηση να προετοιμαστεί κατάλληλα για να εκδώσει τις απαιτούμενες εγκυκλίους.

Θετική στάση απέναντι στο νομοσχέδιο δήλωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τάχθηκε υπέρ της προαιρετικότητας εφαρμογής διατάξεων και επισήμανε ότι για να λειτουργήσει σωστά το νέο πλαίσιο, πρέπει βγουν γρήγορα οι εγκύκλιοι για την εφαρμογή του. Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, ο Γιώργος Χριστόπουλος είπε ότι το νομοθέτημα πρέπει να συμβαδίζει με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας. Από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ο Χάρης Κυριαζής είπε ότι ο ΣΕΒ θεωρεί το νομοσχέδιο σημαντικό κομμάτι της μεταρρύθμισης που ξετυλίγεται για τις επιχειρήσεις και υπογράμμισε την ανάγκη στενής συνεργασίας με την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και έκδοσης των διοικητικών πράξεων για την εφαρμογή του νόμου.


Πηγή:www.capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο