Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω ΦΜΑΠ παρά την αύξηση των αντικειμενικών

Φόρους στα ακίνητα των πολλών και φορολογική ασυλία στους μεγαλοϊδιοκτήτες δίνει η κυβέρνηση παγώνοντας φέτος τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. ...

Φόρους στα ακίνητα των πολλών και φορολογική ασυλία στους μεγαλοϊδιοκτήτες δίνει η κυβέρνηση παγώνοντας φέτος τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.


Παρά την αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, οι έχοντες και κατέχοντες ακίνητα δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω ΦΜΑΠ φέτος επειδή το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με όσα έλεγαν χθες στελέχη του, θα υπολογίζει τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας όχι με τις νέες αντικειμενικές τιμές, ούτε με αυτές που ισχύουν τώρα, αλλά με αυτές που ίσχυαν έως το τέλος του 2005.

Ειδικότερα, ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας θα υπολογιστεί το 2007 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπολογίστηκε και πέρυσι. Δηλαδή δεν αλλάζει τίποτε στα αφορολόγητα όρια του ΦΜΑΠ, ούτε στους συντελεστές υπολογισμού του φόρου. Παράλληλα, οι περίπου 40.000 μεγαλοϊδιοκτήτες θα φορολογηθούν με βάση τις αντικειμενικές τιμές του 2005, δηλαδή με τις ίδιες τιμές που ίσχυσαν πέρυσι για τον ΦΜΑΠ.

Σημειώνεται ότι τα αφορολόγητα όρια του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας είναι 243.600 ευρώ για τους άγαμους και 487.200 ευρώ για τους έγγαμους. Για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά το αφορολόγητο όριο προσαυξάνεται κατά 61.650 ευρώ ενώ για καθένα από το τρίτο και τα επόμενα προσαυξάνεται κατά 73.400 ευρώ.

Και πέρυσι το υπουργείο Οικονομικών είχε επιλέξει να παγώσει τα αφορολόγητα όρια του ΦΜΑΠ και να υπολογίσει τον φόρο με βάση τις αντικειμενικές τιμές που ίσχυσαν έως το τέλος του 2005. Ωστόσο πέρυσι, επειδή προφανώς δεν ήταν προεκλογική χρονιά, είχε προχωρήσει στην αύξηση κατά 18% των συντελεστών υπολογισμού του φόρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπαχθούν περισσότεροι ιδιοκτήτες στον ΦΜΑΠ αλλά αυτοί που υπάγονται να πληρώσουν αυξημένο φόρο κατά 18%. Το πάγωμα του ΦΜΑΠ φέτος εντάσσεται και στα μετεκλογικά σχέδια της κυβέρνησης να καταργήσει τον φόρο των μεγαλοϊδιοκτητών και να τον αντικαταστήσει με ενιαίο φόρο κατοχής ακινήτων που θα πληρώνουν όλοι οι ιδιοκτήτες ανεξάρτητα από το ύψος της αξίας της ακίνητης περιουσίας τους.

Πηγή Τα νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο