Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ειδική επιχειρησιακή δράση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για τον έλεγχο παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα και επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακόμα μία ειδική επιχειρησιακή δράση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για τον έλεγχο παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα και επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας

Σε εννέα καταστήματα διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με την ανασφάλιστη εργασία, την εργασία πέραν του ωραρίου εργασίας, τη μη έκδοση αποδείξεων καθώς και παραβάσεις των ταμειακών φορολογικών μηχανισμών

Στον αριθμό 11012 και στα e-mails [email protected] και [email protected], οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους

Άλλη μια ειδική επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, χθες (11.11.2014) το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στο πλαίσιο των εντατικών και συστηματικών ελέγχων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκαν συνολικά οκτώ συνεργεία ελέγχων με εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, τα οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχειρησιακής δράσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεων της περιοχής του κέντρου, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν στην ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, την εργασία πέραν του ωραρίου εργασίας, τους ταμειακούς μηχανισμούς και τη μη έκδοση αποδείξεων.

Πιο αναλυτικά, ως προς τα αποτελέσματα:

Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η μη δήλωση του φορολογικού μηχανισμού.

Σε καφετερία, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού και η μη δήλωση αυτού.

Σε μίνι μάρκετ, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.

Σε καφενείο, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός εργαζομένου πέραν του ωραρίου εργασίας.

Σε κατάστημα λιανικού εμπορίου ειδών ιματισμού, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός εργαζομένου πέραν του ωραρίου εργασίας.

Σε παντοπωλείο, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.

Σε σνακ μπαρ-ουζερί, διαπιστώθηκε ότι δύο (2) εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Σε καφέ - εστιατόριο, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, μεταξύ άλλων, ελέγχθηκαν συνολικά σαράντα εννέα (49) εργαζόμενοι, καθώς επίσης ελήφθησαν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διενέργεια ολοκληρωμένου φορολογικού ελέγχου.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο