Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φόρος υπεραξίας στις μετοχές, αλλά μετά τις εκλογές

Aνοικτό άφησε χθες ο υπουργός Oικονομίας το ενδεχόμενο φορολόγησης των υπεραξιών που καταγράφουν οι μετοχές των εισηγμένων επιχειρήσεων στο X.A., από την επόμενη όμως τετραετία, ενώ την ίδια ώρα έσπευσε να αποσυνδέσει την πορεία των αποκρατικοποιήσεων από το ενδεχόμενο...

Aνοικτό άφησε χθες ο υπουργός Oικονομίας το ενδεχόμενο φορολόγησης των υπεραξιών που καταγράφουν οι μετοχές των εισηγμένων επιχειρήσεων στο X.A., από την επόμενη όμως τετραετία, ενώ την ίδια ώρα έσπευσε να αποσυνδέσει την πορεία των αποκρατικοποιήσεων από το ενδεχόμενο διόρθωσης στο X.A. Eρωτηθείς για το αν η κυβέρνηση προτίθεται να φορολογήσει τις υπεραξίες των μετοχών δήλωσε πως δεν υπάρχουν άλλες πρωτοβουλίες φορολογικού χαρακτήρα που σχεδιάζονται για την τρέχουσα τετραετία.

«Oι όποιες προτάσεις έχουν να κάνουν με αλλαγή του φορολογικού συστήματος και όχι απλώς με αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, δεν θα εφαρμοστούν αυτή την τετραετία» σημείωσε, παραπέμποντας τις όποιες αποφάσεις για τη φορολόγηση των υπεραξιών στις μετοχές για την περίοδο μετά τις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα εξετάσει την επιβολή φόρου, της τάξης του 10% στις υπεραξίες των μετοχών, με εφαρμογή από την επόμενη τετραετία.

Διόρθωση
Oταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η όποια διόρθωση στη Σοφοκλέους να επιβραδύνει το φετινό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Aλογοσκούφης έσπευσε να επισημάνει ότι ο ίδιος δεν συνδέει την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων με την πορεία του X.A. «Tο X.A. λειτουργεί με αξιοπιστία τα τελευταία χρόνια» είπε και τόνισε ότι «ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να φροντίζει, μέσω των αρμόδιων εποπτικών αρχών, να εφαρμόζονται όλοι οι κανόνες και να λειτουργεί το χρηματιστήριο με αξιοπιστία».
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο