Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.
Αλλες ειδήσεις

Κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. πρότεινε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην συνάντηση με την Παν. Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (10.11.2014)

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την Παν. Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ)
 
Την Πέμπτη 6/11/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ). Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για το θέμα της φορολογίας ακινήτων και ακούστηκαν τα προβλήματα των ιδιοκτητών.

Σύμφωνα με το Δ.Σ. της ΠΟΜΙΔΑ η μεγάλη περιουσία βρίσκεται σε εταιρείες που φορολογούνται με ειδικό τρόπο και όχι σε φυσικά πρόσωπα. Τα μέλη της ομοσπονδίας, κατά την άποψη του Δ.Σ., ανήκουν στη μεσαία ιδιοκτησία και επιβαρύνονται υπέρμετρα σε σχέση με το εισόδημα που αποκτούν. Υποστήριξαν ότι μεγάλο πρόβλημα στους ιδιοκτήτες ακινήτων θα δημιουργήσει η θέσπιση αφορολογήτου ορίου διότι θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η μεσαία περιουσία και ζήτησαν την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου στον ΕΝΦΙΑ.

Επιπλέον τόνισαν ότι χρειάζεται άμεση αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και φορολόγηση των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων με μειωμένο συντελεστή κατά 50%. Πιστεύουν πως ο ΕΝΦΙΑ είναι αδύνατο να πληρωθεί και υπάρχει ο κίνδυνος ποινικών διώξεων σε χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν μία γενικότερη οικονομική ανάλυση και ανέπτυξαν τις θέσεις του κόμματος σε σχέση με τη φορολογία ακινήτων. Κυρίαρχο στοιχείο της οικονομικής πολιτικής θα είναι η κοινωνία και οι ανάγκες της.

Αναγκαίο στοιχείο για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας είναι η διαπραγμάτευση του χρέους και η δίκαιη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, η οποία πρέπει να ξεκινά όχι με αφετηρία τη συγκέντρωση 2,65 δις ευρώ αλλά την φοροδοτική ικανότητα του Έλληνα φορολογούμενου. Επανέλαβαν τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την θέσπιση ενός κοινωνικά δίκαιου φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας όπου θα έχει αφορολόγητο όριο, προοδευτική κλίμακα και βασικό εργαλείο την ύπαρξη περιουσιολογίου. Τέλος επισήμαναν ότι για να υλοποιηθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δεν είναι δυνατό να διευρύνεται η φορολογική βάση με φορολόγηση της αγροτικής γης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της Ε.Ε.Κ.Ε. Οικονομικών

Γελαλής Δημήτρης
Κούβελα Φωτεινή
Σαμοΐλης Στέφανος


Ετικέτες για αναζήτηση ΠΟΜΙΔΑ ΣΥΡΙΖΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο