Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τέλος στις ρυθμίσεις φορολογικών χρεών

Σε πλήρη αποσαφήνιση των κανόνων του «φορολογικού παιχνιδιού» έως το τέλος της τετραετίας προχώρησε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης....

Σε πλήρη αποσαφήνιση των κανόνων του «φορολογικού παιχνιδιού» έως το τέλος της τετραετίας προχώρησε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ρύθμιση των οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως και ότι δεν σχεδιάζονται άλλες πρωτοβουλίες φορολογικού χαρακτήρα.

Ο υπουργός επιχειρεί να αποτρέψει προσδοκίες για νέες ρυθμίσεις –που θα διόγκωνε μια προεκλογική περίοδος– και θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή είσπραξη των φορολογικών εσόδων και κατΆ επέκταση στη μόνιμου χαρακτήρα μείωση του ελλείμματος.

Στη συνέντευξη Τύπου στους ξένους ανταποκριτές, ο κ. Αλογοσκούφης αποκάλυψε ότι οι πρόσθετες υποχρεώσεις της χώρας από την αναθεώρηση του ΑΕΠ το 1994 ανήλθαν σε 4 δισ. ευρώ, προσδιορίζοντας, σύμφωνα με ορισμένους, εμμέσως και το επίπεδο των υποχρεώσεων που θα προκύψουν τώρα. Κάλεσε κόμματα και κοινωνία σε υπέρβαση των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι στις ΔΕΚΟ προέχει η εξυγίανση από την αποκρατικοποίηση.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο