Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Λ.Σ.Α.: «Οι μαχόμενοι λογιστές και ο χρόνος εφαρμογής των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων»

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ελ. Βενιζέλου 75, Νέα Ιωνία, 14231. Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310, [email protected], www.lsa.gr

Προς:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
1. Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Μαυραγάνη Γιώργο

Κοινοποίηση:
1. Υπουργό Οικονομικών, κ. Χαρδούβελης Γκίκας
2. Γ.Γ.Δ.Ε., κ. Σαββαΐδου Αικατερίνη
3. www.taxheaven.gr
4. www.e-forologia.gr
5. www.forologikanea.gr
6. www.taxpress.gr
7. www.epixeirisi.gr
8. Οικονομικές εφημερίδες

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2014

Θέμα: «ΟΙ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ»


Διαβάζοντας ορισμένες επισημάνσεις και προβληματισμούς σχετικά με την εφαρμογή των Ε.Λ.Π. από 01/01/2015 καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν κάνουν σωστά οι μαχόμενοι λογιστές. (Θα εξηγήσουμε στο τέλος με τον όρο «μαχόμενος λογιστής» τι εννοούμε).

Αναρωτιέται κανείς μήπως δε διαχειρίζονται το χρόνο τους καλά, μήπως δεν είναι καλά οργανωμένοι σε ατομικό και επιχειρησιακό επίπεδο, ή έχουν αδυναμία να αντιληφθούν τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται με την εφαρμογή των Ε.Λ.Π. από 01/01/2015.

Διότι, πώς αλλιώς να εξηγήσει καλόπιστα κάποιος ότι ορισμένοι συνάδελφοι, οι οποίοι ήταν και μέλη της επιτροπής για την ομαλή εφαρμογή των Ε.Λ.Π., θεωρούν ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για ενημέρωση των συναδέλφων, καθ’ όσον κατά την άποψή τους, η εφαρμογή των Ε.Λ.Π. από 01/01/2015 δε θα φέρει σημαντικές αναταράξεις στη λογιστική οργάνωση των επιχειρήσεων και των λογιστικών γραφείων και ότι το κόστος μετάβασης είναι αμελητέο.

Ο Λ.Σ.Α. θεωρεί ότι η εφαρμογή των Ε.Λ.Π. από 01/01/2015 είναι πρακτικά ανέφικτη λαμβανομένου υπ’ όψη το πλήθος των προβλημάτων που θα εμφανιστούν στη λογιστική οργάνωση των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με το φόρτο εργασιών τέλους χρήσης 2014.

Προτείνει όπως η εφαρμογή των Ε.Λ.Π. ξεκινήσει από 01/01/2016. Με τον τρόπο αυτό, το έτος 2015 θα χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη και επαρκή ενημέρωση των συναδέλφων, την απρόσκοπτη προσαρμογή των μηχανογραφικών προγραμμάτων και την έκδοση όλων των απαραίτητων διευκρινιστικών εγκυκλίων.

Ο Λ.Σ.Α. θα εκφέρει ολοκληρωμένη άποψη για τη χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα των Ε.Λ.Π. μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου και αφού προηγουμένως μελετηθούν προσεκτικά οι διατάξεις του.

«ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ» είναι αυτός:
-Που δουλεύει 10-15 ώρες ημερησίως
-Δε βλέπει την οικογένειά του και έχει γίνει αντικοινωνικός
-Έχει κλονιστεί η ψυχική και σωματική του υγεία
-Η αμοιβή του είναι εξευτελιστική και επισφαλής

Εξ’ αντιδιαστολής, δε θεωρείται «μαχόμενος λογιστής» ο τηλεοπτικός αστέρας φορολογικών θεμάτων, ο συγγραφέας φορολογικών βιβλίων, ο εισηγητής σεμιναρίων, ο δημοσιογράφος, ο εκπρόσωπος επιχειρήσεων λογισμικού και οι επιφανείς συνδικαλιστές, οι οποίοι και χρόνο έχουν και εκτός της μαχόμενης λογιστικής πραγματικότητας είναι.


Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο