Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

2.000 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο νέο καθεστώς Φ.Π.Α. του άρθρου 39β

Όπως  χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Σαββαΐδου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "ΑΓΟΡΑ", ο αριθμός αυτός θεωρείται ικανοποιητικός αφού ο στόχος της θέσπισης του συγκεκριμένου ειδικού καθεστώτος δεν είναι η ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων φορολογούμενων, αλλά η διευκόλυνση αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη λόγο ρευστότητας να χρησιμοποιήσουν την δυνατότητα αυτή.

Όσο για το πρόβλημα των μεταχρονολογημένων επιταγών η ΓΓΔΕ ανέφερε : "Κατά την εφαρμογή του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ λήφθηκε υπόψη η εμπορική και επιχειρηματική πρακτική, προκειμένου να μην αποθαρρύνεται η ένταξη των φορολογουμένων σε αυτό. Έτσι αναγνωρίζοντας την ευρεία χρήση στην αγορά των μεταχρονολογημένων επιταγών, προβλέψαμε κάτι που δεν ισχύει για όσες επιχειρήσεις βρίσκονται στο κανονικό. Δηλαδή τη δυνατότητα να μπορούν να μειώνουν τη φορολογητέα αξία, σε περίπτωση που η μεταχρονολογημένη επιταγή δεν πληρωθεί τελικά, οπότε και ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει πίσω τον φόρο που είχε καταβάλει κατά τον χρόνο παραλαβής της."
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο