Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Αθήνα, 07 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας


Διενεργήθηκαν ασφαλιστικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις της Αττικής στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν τρεις ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε υπόθεση πλαστογραφίας από ιατρό σε βάρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Κατέθετε πλαστές φορολογικές ενημερότητες στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προκειμένου να εισπράττει διαφορά χρηματικά ποσά

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε επιχειρήσεις, καταστήματα και ιατρούς για την διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, αστυνομικοί των Τμημάτων Προστασίας της Οικονομίας και Κοινωνικής και Ανασφάλιστης Εργασίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), πραγματοποίησαν συντονισμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα της Αττικής, όπου σε μια περίπτωση διαπιστώθηκαν παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, σε υπόγεια επιχείρηση κατασκευής γυναικείων ενδυμάτων στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, ιδιοκτησίας αλλοδαπού υπηκόου Βουλγαρίας, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν τρεις αλλοδαποί (ένας υπήκοος Συρίας, ένας Μπαγκλαντές και μια υπήκοος Βουλγαρίας), χωρίς την απαιτούμενη άδεια εργασίας.

Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις, επιβλήθηκαν από το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), τα αναλογούντα πρόστιμα, ενώ ο έλεγχος θα συνεχιστεί για τον καταλογισμό των εργοδοτικών εισφορών και για την διαπίστωση τυχών άλλων φορολογικών παραβάσεων.

Επιπλέον, για δύο από τους ανασφάλιστους αλλοδαπούς (υπήκοοι Συρίας και Βουλγαρίας), προέκυψε ότι δεν έφεραν κατά την διάρκεια του ελέγχου τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, για τις περαιτέρω ενέργειες.

Παράλληλα, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκε υπόθεση πλαστογραφίας από 63χρονο ιατρό σε βάρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Όπως προέκυψε, ο 63χρονος εισέπραττε από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διάφορα χρηματικά ποσά, καταθέτοντας φορολογικές ενημερότητες οι οποίες δεν είχαν εκδοθεί από την αρμόδια αρχή.

Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 63χρονου σε δώδεκα (12) περιπτώσεις κατάθεσης πλαστών βεβαιώσεις φορολογικής ενημερότητας.

Η έρευνα συνεχίζεται για να προσδιοριστεί επακριβώς η ζημιά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καθώς και να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή του 63χρονου και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία, η οποία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο