Ειδήσεις Απόψεις

Κατεβαίνοντας προς την πλατεία Συντάγματος!

Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μίου Πειραιά
Λογιστής - φοροτεχνικός


Αύριο, θα κατέβω στη συγκέντρωση. Δεν πρέπει να λείπει κανείς άλλωστε απ΄το αυριανό ραντεβού. Βγαίνοντας από το σταθμό του μετρό, καθώς θα ανεβαίνω τις σκάλες θα βρεθώ με ταχύ βήμα στην πλατεία. Θα πάρω μια βαθειά ανάσα μόλις πατήσω και το τελευταίο σκαλί. Εκεί θα αντικρίσω φίλους, γνωστούς, αλλά και άγνωστους σε μένα συναδέλφους που ήρθαν από την κάθε γωνιά της Ελλάδος. Μπορεί να μη τους γνωρίζω όλους, όμως μας ενώνει κάτι κοινό. Κωπηλατούμε όλοι αγόγγυστα εδώ και χρόνια στην ίδια γαλέρα, ακολουθώντας τον ρυθμό του τυμπάνου που ηχεί καθημερινά στα αυτιά μας.

Αναγνωρίζω στις πλάτες όλων τα ίδια σημάδια. Είναι από το μαστίγιο του μαστιγοφόρου «επιστάτη», που χτυπά ολοένα και πιο δυνατά. Αναγνωρίζω όμως και άλλα κοινά σημάδια, αυτά όμως είναι πιο βαθειά, μέσα στη ψυχή μας. Είναι τα σημάδια που έχουν χαράξει με μανία όλοι εκείνοι που ευθύνονται για τον εξευτελισμό και την καταρράκωση που υφιστάμεθα καθημερινώς ως επαγγελματίες, ως κλάδος και ως άνθρωποι γενικότερα.

Παρόλα αυτά όμως, στα πρόσωπα όλων δεν υπάρχει κατήφεια γιατί την έχει εξαφανίσει η σπίθα της ματιάς που υποδηλώνει ότι πλέον δεν πάει άλλο! Δεν είμαι διόλου υπερβολικός και ό,τι γράφω δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μου.

Καθώς προχωρώ μέσα στο πλήθος αισθάνομαι πως είναι κι άλλοι εδώ μαζί μας! Είναι αυτοί που δεν μπόρεσαν να έρθουν τελικά αλλά η σκέψη τους είναι εδώ. Ο δικός τους παλμός μεταφέρεται νοητά και γίνεται αισθητός στην ατμόσφαιρα, πλανάται παντού, θαρρείς και τον ακούς σαν θρόισμα σε κάθε άκρη της πλατείας!

Είναι όμως κι άλλοι μαζί μας. Είναι η σκέψη όλων αυτών που άφησαν την τελευταία τους πνοή πάνω στις επάλξεις, είναι οι ψυχές των συναδέλφων που έφυγαν επέκεινα του κόσμου τούτου με μια θλίψη για την κατάσταση του κλάδου! Συνειδητοποιώ ξαφνικά, έτσι όπως προχωρώ ανάμεσα στο πλήθος του κόσμου ότι, το κακό είναι πως ο αριθμός αυτών που φεύγουν συνεχώς αυξάνεται...

Όμως, αίφνης αντιλαμβάνομαι πως δεν είναι τελικά όλοι εδώ, κάποιοι λείπουν. Το βλέμμα μου γυρίζει βιαστικά προς όλες τις γωνιές μήπως και εντοπίσω κάποιον ακόμη αλλά εις μάτην. Απουσίες ηθελημένες, για λόγους  ανωτέρας βίας, δεν το γνωρίζω!

Αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι αν δεν πάψουν οι αντιζηλίες, οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και οι ρεβανσισμοί, τότε κάποιες καταστάσεις θα χρονίζουν και θα μας αναγκάζουν να βυθιζόμαστε ολοένα και περισσότερο μέσα στην κινούμενη άμμο της μισαλλοδοξίας. 

Ευελπιστώ αύριο, όταν θα τελειώσει η συγκέντρωση να περιγράψω την αληθινή κατάσταση και να μεταφέρω τον παλμό και το πάθος όλων μας. Ελπίζω ότι, όσοι ακόμη αμφιταλαντεύονται για το αν θα πρέπει να έρθουν ή όχι αύριο να καταλάβουν εγκαίρως ότι η μη συμμετοχή σ΄αυτές τις κινητοποιήσεις μόνο κακό κάνει σε όλους. Αβρόχοις ποσί δεν κέρδισε ποτέ κανείς!


Ες αύριον λοιπόν τα σπουδαία.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο