Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παραπομπή Διώτη, απαλλαγή Καπελέρη για τη «λίστα Lagarde» ζητά ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας Εφετών, Μανώλης Δράκος, πρότεινε την Τετάρτη ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου την παραπομπή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, για το αδίκημα της απιστίας αναφορικά με την υπόθεση της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ».

Σύμφωνα με πληροφορίες από «το Βήμα», ο κ. Δράκος ζήτησε να μην υπάρξει παραπομπή του επίσης άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, για την ίδια υπόθεση.

Την τελική απόφαση για τους δύο άνδρες θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών, το οποίο καλείται να αποφανθεί αναφορικά με τον τρόπο, με τον οποίο άσκησαν έλεγχο στις καταθέσεις ύψους περίπου 4,5 δισ. ευρώ των 2.652 καταθετών που περιλαμβάνονται στη «λίστα Λαγκάρντ»

Σημειώνεται πως κατά την απολογία του, ο Ι. Διώτης είχε ισχυριστεί ότι δεν πραγματοποίησε του ελέγχους, επειδή θεώρησε ότι οποιαδήποτε ενέργειά του θα ήταν παράνομη, αφού θα παραβίαζε το νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

Επιπλέον, ο Γ. Καπελέρης κατά τη δική του απολογία είχε δηλώσει άγνοια για την ύπαρξη της συγκεκριμένης λίστας, ενώ είχε αποδώσει ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος του είχε δώσει μόνο δέκα ονόματα για τη διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου.


Ετικέτες για αναζήτηση ΣΔΟΕ Λαγκάρντ παραπομπή


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο