Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

METAΠTYXIAKO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ον Οκτώβριο 2007 ξεκινάει ο 2ος κύκλος σπουδών του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος για στελέχη επιχειρήσεων στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση -“Executive MSc in Accounting and Financial Management (EMSc)”. Το EMSc είναι αποτέλεσμα μιας....

METAΠTYXIAKO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Καθηγητής Peter Pope (Co-Director) θα παρουσιάσει το πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη στις 26 Φεβρουαρίου, 7μμ. (Ξενοδοχείο Μινέρβα, Εγνατία 44) και στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου, 12μμ. (Κυριάκου 16, Κηφισιά)   


Τον Οκτώβριο 2007 ξεκινάει ο 2ος κύκλος σπουδών του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος για στελέχη επιχειρήσεων στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση -“Executive MSc in Accounting and Financial Management (EMSc)”. Το EMSc είναι αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής και καινοτόμου συνεργασίας μεταξύ των Τμημάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Lancaster (Μεγάλη Βρετανία) και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ελλάδα). Το πρόγραμμα, διάρκειας δύο ετών, ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο 2007. Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία μεταξύ Ελληνικού και ξένου πανεπιστημίου  στο χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων.

Τα σημαντικότερα στοιχεία του προγράμματος EMSc αποτελούν:
•    Η διδασκαλία μαθημάτων από το εξέχον ακαδημαϊκό προσωπικό του Lancaster.
•    Η ιδανική αναλογία πρακτικής εφαρμογής και ερευνητικής καινοτομίας, με στόχο τη γρήγορη ενσωμάτωση και άμεση εφαρμογή της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας.
•    Η διδασκαλία μαθημάτων λογιστικής με έμφαση στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ).
•    Η αναγνώριση (αναμένεται τελική έγκριση) πέντε από τα εννέα συνολικά απαιτούμενα μαθήματα (Fundamentals) για την απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), έναν από τους διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματικούς τίτλους του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.
•    Η δυνατότητα εκπόνησης της διπλωματικής πάνω σε πραγματικά επιχειρησιακά προβλήματα (project-based dissertation).   
•    Η πραγματοποίηση της διδασκαλίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με άμεση πρόσβαση από την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου.
•    Η άμεση συσχέτιση του Προγράμματος Σπουδών με το προϋπάρχον κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης του Πανεπιστημίου του Lancaster από το 1971.
•    Η απονομή δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, έναν από κάθε πανεπιστήμιο.
•    Οι διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου της Μεγάλης Βρετανίας.
•    Η αναγνώριση από το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 877/06).
•    Η παροχή της εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια μικρών εντατικών περιόδων με στόχο την, όσο το δυνατόν, μικρότερη διακοπή της επαγγελματικής απασχόλησης.
•    Η πρόσβαση των συμμετεχόντων σε ένα νέο διεθνές δίκτυο διακεκριμένων επαγγελματιών του χώρου της λογιστικής και χρηματοοικονομικής.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το 0,45% του ΟΑΕΔ, δηλαδή ολόκληρο το κόστος του προγράμματος ή μέρος αυτού επιστρέφεται στις επιχειρήσεις μέσω της εργοδοτικής εισφοράς 0,45% του ΟΑΕΔ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://laek.oaed.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το EMSc παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.lums.lancs.ac.uk/postgraduate/emsc/. Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected] ή να τηλεφωνήσετε στα: +30-2310-891687 (Ελλάδα, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:30-13:30) και +44-1524-593628 (Μεγάλη Βρετανία). Για αιτήσεις και υποτροφίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.lums.lancs.ac.uk/postgraduate/emsc/. Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα ολοκληρώνεται σε ένα μήνα από την υποβολή τους. Λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων και υποτροφιών ενθαρρύνεται η έγκαιρη υποβολή αιτήσεων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο