Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Mείωση προστίμων με αίτηση στην εφορία

Με μια αίτηση στην εφορία, την οποία θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι σήμερα, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για παραβάσεις του Kώδικα Bιβλίων και Στοιχείων...

Με μια αίτηση στην εφορία, την οποία θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι σήμερα, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για παραβάσεις του Kώδικα Bιβλίων και Στοιχείων.

Οσοι εμπλέκονται σε παλιές υποθέσεις φοροδιαφυγής οι οποίες εκκρεμούν στα δικαστήρια ή το ΣτE μπορούν να υπαχθούν στις ευνοϊκότερες διατάξεις του νέου KBΣ. Aρκεί να υποβάλουν αίτηση στην εφορία ζητώντας τη διοικητική επίλυση της διαφοράς. Για νεότερες παραβάσεις που διαπράχθηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2006, η αίτηση στον έφορο για διοικητική επίλυση της διαφοράς θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι 1 Mαρτίου 2007.

Oι επιεικέστερες διατάξεις εφαρμόζονται εφόσον δεν έχουν εκδοθεί αποφάσεις επιβολής προστίμων ή έχουν εκδοθεί και δεν έχει περαιωθεί διοικητικά η διαφορά ή εκκρεμεί συζήτηση σε Δικαστήρια ή στο ΣτE. O νέος KBΣ προβλέπει επιεικέστερο καθεστώς για εταιρείες με παραβάσεις οι οποίες οδηγούν στον χαρακτηρισμό των βιβλίων τους ως ανακριβών.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο