Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εκκαθάριση-εξπρές σε τρεις μήνες

Μέσα από τη διαδικασία αυτή το υπουργείο Ανάπτυξης επιχειρεί ξεκαθάρισμα του επιχειρηματικού χάρτη

Εκκαθάριση μέσα σε μόλις τρεις μήνες, ρευστοποίηση, αλλά και πτώχευση επιχειρήσεων που έχουν περιέλθει σε παύση πληρωμών μπορούν να ζητήσουν οι πιστωτές τους. Μέσα από τη διαδικασία αυτή το υπουργείο Ανάπτυξης επιχειρεί στην ουσία ξεκαθάρισμα του επιχειρηματικού χάρτη έτσι ώστε να φέρει στη συνέχεια προς ψήφιση το νέο Πτωχευτικό Δίκαιο για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Η σχετική αίτηση για τη λεγόμενη διενέργεια ειδικής διαχείρισης, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, μπορεί να υποβληθεί έως τις 30 Ιουνίου 2016 από τους πιστωτές στους οποίους θα πρέπει να περιλαμβάνεται τουλάχιστον ένα χρηματοδοτικό ίδρυμα και αυτοί να εκπροσωπούν τουλάχιστον το 40% του συνόλου των υποχρεώσεων, όπως αυτές προκύπτουν από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς της επιχείρησης. Η αίτηση πρέπει να εκδικασθεί εντός δύο μηνών από την υποβολή της από το οικείο Μονομελές Πρωτοδικείο και η απόφαση να εκδοθεί εντός ενός μηνός από τη συζήτηση.

Εάν το δικαστήριο αποδεχθεί την αίτηση των πιστωτών, ορίζει ειδικό διαχειριστή, ο οποίος διενεργεί δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίηση του συνόλου ή μέρους του ενεργητικού της επιχείρησης. Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός αφορά το σύνολο της επιχείρησης, αλλά δεν κατατέθηκε καμία προσφορά, τότε ο ειδικός διαχειριστής υποβάλλει αίτηση πτώχευσης της επιχείρησης. Εάν υπάρξουν αγοραστές, ο ειδικός διαχειριστής απευθύνει πρόσκληση προς αυτούς για την υπογραφή εντός πέντε εργασίμων ημερών της συμφωνίας μεταβίβασης. Εάν δεν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση τουλάχιστον του 90% του συνόλου του ενεργητικού της εταιρείας εντός συγκεκριμένης ημερομηνίας, τότε ο ειδικός διαχειριστής επίσης υποβάλλει αίτηση πτώχευσης.

Μετά τη μεταβίβαση του ενεργητικού, ο ειδικός διαχειριστής δημοσιοποιεί πρόσκληση αναγγελίας απαιτήσεων των πιστωτών. Οι τελευταίοι θα πρέπει να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους μέσα σε προθεσμία ενός μηνός από τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης.

Πηγή: Καθημερινή


Ετικέτες για αναζήτηση πτώχευση επιχειρήσεις νοικοκυριά


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο