Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενίσχυση 4.000 νέων επιστημόνων για έναρξη επαγγελμάτων

ο πρόγραμμα επιχορήγησης «Νέοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες - Νέοι Επιστήμονες 2006», παρουσίασαν ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης και ο Υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος σε Διοικήσεις Συλλόγων (Δικηγορικού Αθηνών, Τεχνικού Επιμελητήριου...

Το πρόγραμμα επιχορήγησης «Νέοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες - Νέοι Επιστήμονες 2006», παρουσίασαν ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης και ο Υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος σε Διοικήσεις Συλλόγων (Δικηγορικού Αθηνών, Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος Πανελλήνιου Ιατρικού και Ιατρικού Αθηνών, Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου).

Ο Υπουργός κ. Τσιτουρίδης επισήμανε: «Για πρώτη φορά η κυβέρνησή μας θα αντιμετωπίσει το θέμα της ενίσχυσης νέων επιστημόνων για έναρξη επαγγελμάτων τους. Με την ενίσχυση νέων επιστημόνων με 12.000 ευρώ για έναρξη επαγγελμάτων στηρίζουμε την απασχόληση στο χώρο των νέων και θα συνεχίσουμε με στοχευμένες πολιτικές για να αντιμετωπίσουμε με ακόμα αποτελεσματικά μέτρα και με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα των νέων, των γυναικών και των πολιτών από 55 ετών».

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 4.000 νέοι επιστήμονες -το 60% θα είναι γυναίκες- που παρέχουν υπηρεσίες εντασσόμενες στα ελεύθερα επαγγέλματα (ιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί και λοιποί απόφοιτοι Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών). Το ποσό επιχορήγησης από τον ΟΑΕΔ καθορίζεται στα 12.000 ευρώ με έμφαση στους νέους της περιφέρειας. Επίσης, εξετάζεται και η παροχή μέχρι 10.000 ευρώ ως προαιρετικό δάνειο από οποιοδήποτε Πιστωτικό Ίδρυμα με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο