Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε ψηφιακή μορφή οι ληξιαρχικές πράξεις σε 11 μήνες- Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Καταχώρησης Ληξιαρχικών Πράξεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

30/10/2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ

Το Κέντρο Καταχώρησης Ληξιαρχικών Πράξεων εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος.
                
Το έργο θα εκσυγχρονίσει τα Ληξιαρχεία, θα οδηγήσει στη σταδιακή κατάργηση των χειρόγραφων ληξιαρχικών βιβλίων, θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του ρόλου των ΚΕΠ και θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Παράλληλα, με τη δημιουργία της κεντρικής βάσης δεδομένων Εθνικού Ληξιαρχείου και η διασύνδεσή της με την κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου με την δημιουργία του Μητρώου Πολιτών, θα δημιουργήσουν ενιαία ολοκληρωμένη εικόνα κάθε πολίτη από τη γέννησή έως το θάνατό του.
                
Επίσης με αυτό τον τρόπο, θα εξαλειφθούν φαινόμενα όπως αυτά των παράνομων ληξιαρχικών πράξεων, των συντάξεων που εισπράττονται από μη δικαιούχους και τα οποία επιφέρουν δημοσιονομικό κόστος ενώ ταυτόχρονα αμαυρώνουν την εικόνα της δημόσιας διοίκησης.
                
Η υλοποίηση του έργου αφορά 1.034 Ληξιαρχεία και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 41,9 εκατομμύρια Ευρώ. Αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου 2015 ενώ μέχρι σήμερα έχουν «σαρωθεί» στα Ληξιαρχεία περίπου 4 εκατομ. Ληξιαρχικές Πράξεις και έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά τα στοιχεία περίπου 1,5 εκατομ. Ληξιαρχικών Πράξεων.
                
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του σημαντικού αυτού έργου τόνισε:
                 
«Παρουσιάζουμε για πρώτη φορά το κέντρο καταχώρησης του Εθνικού Ληξιαρχείου. Είναι 800 εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουνε εδώ σ’ ένα έργο του ιδιωτικού τομέα το οποίο βεβαίως και θα παραληφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Καταχωρούν ληξιαρχικές πράξεις από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που μαζί με το Εθνικό Δημοτολόγιο θα αποτελέσουν τη βάση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Πρόκειται, δηλαδή στην πραγματικότητα, για ένα έργο αναπτυξιακό το οποίο θα βοηθήσει τόσο τη δημόσια διοίκηση όσο και ευρύτερα την ελληνική οικονομία».


Ετικέτες για αναζήτηση ΚΕΠ ληξιαρχικές πράξεις


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο