Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δημιουργείται Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Δίωξης για την διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα

Στο υπό δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο "Έκδοση διαταγής πληρωμής για αξιώσεις από διοικητική σύμβαση που έχει συναφθεί στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής και άλλες διατάξεις." περιλαμβάνονται, στα άρθρα 2 και 3, διατάξεις για τη σύσταση Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Δίωξης Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος.

Η επιτροπή αποτελείται από έξι (6) τακτικά μέλη και ισάριθμα αναπληρωματικά. Μέλη της Επιτροπής είναι ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, με τους αναπληρωτές τους. Χρέη Προέδρου της Επιτροπής εκτελεί ο αρχαιότερος Εισαγγελικός Λειτουργός μέλος της.

Η Επιτροπή έχει πανελλαδική αρμοδιότητα. Έργο της είναι ο συντονισμός των ερευνών και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μελών της σε υποθέσεις εγκλημάτων διαφθοράς και οικονομικών εγκλημάτων, κατά το προκαταρκτικό ή το προανακριτικό στάδιο της ποινικής διαδικασίας, εφόσον τούτο δεν προσκρούει στην αρχή της μυστικότητας που διέπει το στάδιο της προδικασίας.

Επίσης, με το άρθρο 4 του νομοσχεδίου, η προκαταρκτική εξέταση και προανάκριση επί υποθέσεων οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων υπαγομένων στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, που διενεργείται από τις Υπηρεσίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και την Διεύθυνση της Οικονομικής Αστυνομίας εποπτεύεται από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και τον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, με τους αναπληρωτές τους, αντίστοιχα. Για το σκοπό αυτό, η κατά τόπο αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς επεκτείνεται σε όλη την Επικράτεια.Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Έκδοση διαταγής πληρωμής για αξιώσεις από διοικητική σύμβαση που έχει συναφθεί στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής».


Ετικέτες για αναζήτηση διαφθορά οικονομικό έγκλημα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο