Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τσιτουρίδης: «Ναι» στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, αλλά με δίχτυ προστασίας

«Είναι γεγονός ότι η προώθηση της ευελιξίας των αγορών εργασίας είναι επιβεβλημένη σήμερα. Προώθηση της ευελιξίας σημαίνει προώθηση νέων μορφών οργάνωσης της εργασίας, προώθηση της δια βίου μάθησης και της καλλιέργειας της νοοτροπίας για την δια βίου...

«Είναι γεγονός ότι η προώθηση της ευελιξίας των αγορών εργασίας είναι επιβεβλημένη σήμερα. Προώθηση της ευελιξίας σημαίνει προώθηση νέων μορφών οργάνωσης της εργασίας, προώθηση της δια βίου μάθησης και της καλλιέργειας της νοοτροπίας για την δια βίου προσαρμογή των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες. Εκείνο βέβαια που πρέπει να αντιμετωπισθεί είναι ο κίνδυνος ένα μέρος του εργατικού δυναμικού να παγιδευτεί σε μια διαδοχή βραχυπρόθεσμων θέσεων εργασίας χαμηλής ποιότητας με ανεπαρκή κοινωνική προστασία παραμένοντας σε ευάλωτη κατάσταση. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί και αυτό προϋποθέτει σημαντικά βήματα στην αναβάθμιση των προσόντων των εργαζομένων και στην ενίσχυση των επενδύσεων στο ανθρώπινο δυναμικό.

Θέση μας είναι η προσαρμογή της εργατικής νομοθεσίας να γίνει κατά τέτοιο τρόπο, ώστε στις νέες μορφές απασχόλησης όπως είναι η εποχιακή απασχόληση, η μερική απασχόληση, η τηλεργασία, η ασφάλεια για τους εργαζομένους να είναι ανάλογη με αυτή που διασφαλίζεται στις "τυπικές" και κλασσικές μορφές απασχόλησης», τόνισε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης σε ημερίδα του ΕΒΕΑ για την Πράσινη Βίβλο της Ε.Ε., σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα.

Από τις 5 Φεβρουαρίου 2007, το κείμενο της Πράσινης Βίβλου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, μαζί με μια ανοικτή πρόσκληση για κατάθεση σχολίων η απόψεων από κάθε ενδιαφερόμενο μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Στα τέλη Μαρτίου, θα κορυφωθεί η φάση αυτή της διαβούλευσης με τη διεξαγωγή μιας Στρογγυλής Τράπεζας, η οποία θα διοργανωθεί με τη συνεργασία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο