Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή του Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ. για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δωδεκανήσου 7     2310-513875    [email protected]    www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη, 29-10-2014
 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ

Κοινοποίηση:

1. Ο.Ε.Ε.
2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)
 
ΘΕΜΑ: Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα
 
Κύριε Υφυπουργέ,
 
Συμφωνούμε στην κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και την ευθυγράμμιση των ελληνικών με τις διεθνείς λογιστικές πρακτικές.

Διαφωνούμε όμως και τονίζουμε πως το διάστημα προετοιμασίας και προσαρμογής των επιχειρήσεων αλλά και των Λογιστών-Φοροτεχνικών για την ισχύ και εφαρμογή των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων είναι εξαιρετικά σύντομο.

Πιστεύουμε ότι πολλά άρθρα χρειάζονται βελτιώσεις και μέριμνα για να μην επιβαρυνθούν με υπέρμετρο κόστος οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις. Ακόμη θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει έγκαιρη  αναβάθμιση των υποδομών του κράτους για την εύρυθμη λειτουργία του όλου εγχειρήματος.

Τέλος, πιστεύουμε πως θα πρέπει για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, να δοθεί επαρκής χρόνος διαβούλευσης, ώστε να αποφευχθούν πιθανά λάθη και ασάφειες στις ζωτικής σημασίας επερχόμενες αλλαγές.

Εν ολίγοις, ζητούμε να δοθεί περισσότερος χρόνος διαβούλευσης και ο νόμος να έχει έναρξη ισχύος από 1-1-2016.  
 
 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                             
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                    

Ο Γενικός Γραμματέας  
Π. ΒΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο