Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας - Συμμετέχουμε στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1η Νοεμβρίου 2014 στις 12.00 Πλ. Συντάγματος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
e-mail: [email protected]

28 Οκτωβρίου 2014

Συμμετέχουμε στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1Η  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 στις 12.00 ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Η τεράστια φορολογική επιδρομή, που ήρθε με τις εκκαθαρίσεις των φετινών φορολογικών δηλώσεων, τα χαράτσια σε κάθε σπιθαμή γης , όπως εμφανίζονται με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), συμπληρώθηκε με το επικίνδυνο μέτρο των φοροεπιδρομών στα σπίτια, καθώς και το κυνήγι του ΚΕΑΟ (ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ) εναντίων των ΕΒΕ.

Τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει ο ΟΑΕΕ για τα χρέη των ασφαλισμένων στο ταμείο είναι κάτι παραπάνω από δραματικά, αντανακλούν την κατάσταση που βιώνουμε. 1 στους 2 ασφαλισμένους (και λογιστές ελ. επαγγελματίες) χρωστάει στον ΟΑΕΕ, χωρίς να έχει επομένως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον ίδιο και την οικογένειά του και συσσωρεύει οφειλές και προσαυξήσεις χωρίς να έχει οποιαδήποτε δυνατότητα να τις εξοφλήσει (μόνο το 8% έχει κάνει ρύθμιση στο ταμείο). Ακόμα και αυτοί που πληρώνουν τις εισφορές τους θεωρούν απίθανο να καταφέρουν να βρουν κάποια στιγμή στη σύνταξη με την συνεχώς αυξανόμενη συσσώρευση των ελλειμμάτων στο ταμείο.

Από την άλλη μεριά (με στοιχεία της ίδιας της κυβέρνησης) κάθε μήνα οι βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία αυξάνονται κατά 1 δις ευρώ. Το «προσωρινό» τέλος επιτηδεύματος έγινε μόνιμος βραχνάς για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους. Η επιβολή φόρου 26%, η κατάργηση του αφορολογήτου, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, η προκαταβολή φόρου κλπ,  μας δείχνει το δρόμο που έχουν ακολουθήσει ήδη 230.000 επιχειρήσεις τα χρόνια της κρίσης. Δηλαδή το δρόμο του λουκέτου και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, άλλα 15.000 έρχονται μέχρι τέλους του χρόνου. Ο τζίρος ακολουθεί αντίστροφη πορεία από τη φορολογία.

Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται το μέτρο διαιώνισης της φτώχειας, όπως φέρνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Έτσι για μια οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά που δεν έχει άλλα εισοδήματα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ορίζεται στα 400 ευρώ το μήνα, ποσό που δεν φτάνει ούτε για το νοίκι, πόσο μάλλον για τη διατροφή και άλλα έξοδα.

Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο επάγγελμά μας με την πιστοποίηση, τον κώδικα δεοντολογίας και τις άδειες του λογιστή-φοροτεχνικού επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις μας ότι στόχος της κυβέρνησης και της ΕΕ προφανώς δεν είναι η «τάξη» ή η «κατοχύρωση» του επαγγέλματός μας, αλλά το ξεσκαρτάρισμα του χώρου από τα μικρά λογιστικά γραφεία προς όφελος των μεγάλων λογιστικών και ελεγκτικών εταιρειών. Το ΟΕΕ μας βάζει σε διαδικασία εξετάσεων και σεμιναρίων επί πληρωμή σε μόνιμη βάση πλέον.

Συνάδελφοι, η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν.Μεσσηνίας καλεί τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές, μέσα από την επαγγελματική τους ιδιότητα και τις επιστημονικές γνώσεις τους, να σταθούν δίπλα στους πελάτες τους (εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες, άνεργους, συνταξιούχους) και να συστρατευθούν στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που μας εξοντώνει. Η συμμαχία μόνο αυτή μπορεί να έρθει σε σύγκρουση με την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.  Η λογική των συντεχνιών, η εξάντληση του κοινωνικού και συνδικαλιστικού μας ρόλου προς τα εκεί, η ιδεοληψία ότι η κάστα των λογιστών μπορεί αποσπασματικά να σωθεί προασπίζοντας τα στενά της επαγγελματικά συμφέροντα, υποθηκεύουν από μόνα τους το μέλλον μας. Το φάσμα της ανεργίας δεν χτυπά απλά την πόρτα μας βρίσκεται μέσα στο σπίτι μας. Οι λογικές διαχωρισμού ελ. επαγγελματιών και μισθωτών ή ανέργων δεν χωρούν πια. Ο σημερινός ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου μπορεί να είναι ο αυριανός άνεργος.

Η προοπτική δεν μπορεί να είναι άλλη από την ανάπτυξη αγώνων διεκδικητικών με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες, τη γραμμή ρήξης με τους σχεδιασμούς και την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας με τους πελάτες μας εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες, το δυνάμωμα της αλληλεγγύης (καμία οικογένεια χωρίς φαγητό, φάρμακα, ρεύμα).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

•    Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
•    Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
•    Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
•    Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης
•    Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
•    Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.
•    Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.
•    Απόσυρση των Ν.4173/13, Ν.4172/13, Ν4223/13, του κώδικα δεοντολογίας, του αρ. 2 του Ν. 4225 (ΑΠΔ)
•    Κατάργηση του φπα στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
•    Αφορολόγητο όριο, ατομικό στα 20.000 ευρώ και 40.000 οικογενειακό προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί.  

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΌΛΟΙ ΤΗΝ
1η  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 στις 12.00 στην ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Υ.Γ. Θα αναχωρήσουν λεωφορεία την ίδια μέρα από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες στο παρόν  e-mail.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο