Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυστηρότεροι έλεγχοι από την Ε.Κ. προς εισηγμένες και off shore εταιρείες

υστηρότερη γίνεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην προσπάθεια της να τηρούν οι εισηγμένες τα επιχειρηματικά τους σχέδια αλλά και ως προς τους ελέγχους που θα διενεργεί για την εξιχνίαση υποθέσεων ξεπλύματος μαύρου χρήματος αλλά και τον ρόλο των off shore εταιρειών....

Aυστηρότερη γίνεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην προσπάθεια της να τηρούν οι εισηγμένες τα επιχειρηματικά τους σχέδια αλλά και ως προς τους ελέγχους που θα διενεργεί για την εξιχνίαση υποθέσεων ξεπλύματος μαύρου χρήματος αλλά και τον ρόλο των off shore εταιρειών. Παράλληλα σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας θα επιδιώξει οι χρηματιστηριακές εταιρείες πράξεις να μην δέχονται τη διενέργεια χρηματιστηριακών πράξεων αν δεν γνωρίζουν τον τελικό δικαιούχο των off shore εταιρειών.
Σε συνέντευξή Τύπου που έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Αλέξης Πιλάβιος, τόνισε μεταξύ άλλων «δε θεωρούμε σκόπιμη τη δημοσίευση πολυετών επιχειρηματικών σχεδίων από τις εισηγμένες. Αν έστω και για ένα χρόνο δεν έχουν επιτευχθεί τα οικονομικά μεγέθη που καταγράφονται στα business plans, θα κατηγορηθεί το Δ.Σ της εισηγμένης για παραπλάνηση των επενδυτών και χειραγώγηση μετοχής. Επίσης δήλωσε ότι θα ελέγχονται και οι ορκωτοί λογιστές. Οπως χαρακτηριστικά είπε «Ένας ορκωτός ελεγκτής με βάση τα ΔΛΠ έχει την ευθύνη για τον ενοποιημένο ισολογισμό, που συνεπάγεται ότι έχει την ευθύνη και για τις θυγατρικές».
Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο