Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Μέχρι και τη Δευτέρα 17/11 οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στα σεμινάρια απόκτησης Α΄ τάξης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανακοίνωση
Διενέργειας Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για την απόκτηση Επαγγελματικής Ταυτότητας Λογιστή Φοροτεχνικού Α΄ Τάξης

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Τo Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας καλεί τους λογιστές φοροτεχνικούς Β΄ τάξης που πληρούν τις προϋποθέσεις για την απόκτηση της Α΄ τάξης, όπως υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής και συμπληρώσουν τα στοιχεία που τους αφορούν όπως εμφανίζονται στην σχετική φόρμα που ανοίγεται μετά ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (Οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης στο τέλος του κειμένου) μέχρι και τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014. Οι υποψήφιοι λογιστές φοροτεχνικοί για την απόκτηση της Α΄ τάξης θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία εγγραφής και ενεργοποίησης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΕΕ.

Οι δικαιούχοι συμμετοχής στα σεμινάρια είναι οι:

Τα μέλη του ΟΕΕ, λογιστές – φοροτεχνικοί, που κατά την δημοσίευση του ν.4152/2013 (ΦΕΚ 107/Α/9-5-2013) κατείχαν την Γ΄ Τάξη, εφόσον έχουν συμπληρώσει τριετή αποδεδειγμένη λογιστική προϋπηρεσία, από την έκδοση της επαγγελματικής ταυτότητας Γ΄ Τάξης. (να έχει εκδοθεί η Γ΄ τάξη μέχρι 31 -12 -2011).

Τα μέλη του ΟΕΕ, λογιστές – φοροτεχνικοί, που κατά την δημοσίευση του ν.4152/2013 (ΦΕΚ 107/Α/9-5-2013) κατείχαν την Β΄ Τάξη, εφόσον έχουν συμπληρώσει διετή αποδεδειγμένη λογιστική προϋπηρεσία, από την έκδοση της επαγγελματικής ταυτότητας Β΄ Τάξης (να έχει εκδοθεί η Β τάξη μέχρι 31-12-2012).

Οι λογιστές – φοροτεχνικοί, πτυχιούχοι των τμημάτων Λογιστικής, Εμπορίας και Διαφήμισης, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών, Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής, Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που κατά την δημοσίευση του ν.4152/2013 (ΦΕΚ 107/Α/9-5-2013) κατείχαν την Β΄ Τάξη, εφόσον έχουν συμπληρώσει διετή αποδεδειγμένη λογιστική προϋπηρεσία, από την έκδοση της επαγγελματικής ταυτότητας Β΄ Τάξης (να έχει εκδοθεί η Β΄ τάξη μέχρι 31 12-2012).

O απαιτούμενος χρόνος άσκησης του επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού για τους κατόχους αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου στη Λογιστική – Ελεγκτική, Εσωτερικό Έλεγχο, Κοστολόγηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων μειώνεται για χρόνο ίσο προς τη διάρκεια σπουδών για την απόκτηση του τίτλου τους με τη προϋπόθεση ότι αποκτήθηκε στο εν λόγω χρονικό διάστημα (μετά την απόκτηση της προηγούμενης τάξης). Στην περίπτωση άσκησης λογιστικών φοροτεχνικών υπηρεσιών παράλληλα με τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών λαμβάνεται υπόψη μόνο η μία περίπτωση.

Β. Την αίτηση μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά και μόνο αποκλειστικά οι παραπάνω δικαιούχοι σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στην βάση δεδομένων του μητρώου του ΟΕΕ.

Γ. Πριν την συμπλήρωση της αίτησης οι λογιστές φοροτεχνικοί θα πρέπει να ενημερωθούν από την σχετική καρτέλα για τις τυχόν προηγούμενες οφειλές τους και τον τρόπο πληρωμής. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω οφειλές πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Δ. Μετά τον έλεγχο των στοιχείων που έχουν δηλωθεί μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης με το TAXISNET και το ΙΚΑ, θα ενημερωθείτε ηλεκτρονικά σχετικά με την αποδοχή ή μη της αίτησής σας.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ:

Για τους λογιστές φοροτεχνικούς, πτυχιούχους ΤΕΙ Λογιστικής, κατόχους της Γ΄ τάξης πριν την δημοσίευση του Ν. 4152/2013, έχει αναληφθεί από το ΟΕΕ πρωτοβουλία για ρύθμιση, ώστε όσοι έχουν συμπληρώσει πενταετή προϋπηρεσία ως λογιστές φοροτεχνικοί Γ΄ τάξης να έχουν δικαίωμα απόκτησης της Α΄ τάξης (αναμένεται η σχετική νομοθετική ρύθμιση).

Τα σεμινάρια της αναβάθμισης αφορούν αποκλειστικά τους πτυχιούχους Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν με την μέθοδο της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης και οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν στο τέλος της εκπαίδευσης (όπως στη προηγούμενη διαδικασία που έγινε στο 1ο εξάμηνο του 2014).

Οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης εδώ.

Για διευκρινίσεις οι λογιστές φοροτεχνικοί μπορούν να συμπληρώνουν την φόρμα που βρίσκεται στην ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ στο μενού ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑ--->Στείλτε Ε-mail για--->Ερωτήσεις Αναβάθμισης Λογιστών.


Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ
Κωνσταντίνος Κόλλιας


Σημείωση Taxheaven : Διευκρινίστηκε από το Οικονομικό Επιμελητήριο ότι το καθεστώς του εν λόγω σεμιναρίου καθώς και όλων των σεμιναρίων αναβάθμισης, γίνεται με την διαδικασία αξιολόγησης.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο