Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παράταση χωρίς πρόστιμα για την πληρωμή εισφορών του E.T.A.A.

Έως το τέλος του έτους παρατείνεται η πληρωμή των εισφορών του β΄ εξαμήνου του 2014, χωρίς την καταβολή πρόσθετων τελών, για τους ασφαλισμένους του πρώην Ταμείου των μηχανικών και εργοληπτών δημοσίων έργων (ΤΣΜΕΔΕ). Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ), κατόπιν εισήγησης της διοικούσας επιτροπής του Ταμείου των μηχανικών και εργοληπτών δημοσίων έργων, αποφάσισε να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να καταβάλλονται οι εισφορές ανά μήνα.

Αναλυτικά, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΑΑ αποφάσισε την παράταση της πληρωμής εισφορών για το β΄ εξάμηνο του 2014 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2014, χωρίς την καταβολή πρόσθετων τελών. Βάσει των προβλεπομένων, το β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα έπρεπε να πληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου. Την εισήγηση για παράταση χωρίς πρόστιμα έκανε η διοικούσα επιτροπή του ΤΣΜΕΔΕ, καθώς διαπιστώνεται ότι 6 στους 10 ασφαλισμένους στον κλάδο δεν πληρώνουν εισφορές. Να σημειωθεί ότι οι ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών αυξήθηκαν αναδρομικά από 1/7/2011. Ήδη και τα δύο εξάμηνα του 2014 έχουν χρεωθεί με τις αυξήσεις, ενώ εκκρεμεί η αποστολή των αναδρομικών. Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα υπάρξει και νέα επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους, καθώς θα εφαρμοστεί εκ νέου η αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας.

Οι εκπρόσωποι των μηχανικών διαμαρτύρονται για τις μαζικές αποστολές ειδοποιητηρίων μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Βάσει υπολογισμών που κάνουν οι ίδιοι, το 62% των ασφαλισμένων στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ έχει οφειλές προς το Ταμείο. Μάλιστα, σχεδόν οι μισοί από αυτούς χρωστούν εισφορές πριν από την αύξησή τους, ενώ οι υπόλοιποι έχουν οδηγηθεί στα χρέη, εξαιτίας της αδυναμίας να πληρώσουν τα αυξημένα ασφάλιστρα.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΑΑ αποφάσισε, επίσης, να κινηθούν οι διαδικασίες αλλαγής του τρόπου και του χρόνου καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου στο άμεσο μέλλον οι εισφορές να καταβάλλονται ανά μήνα, όπως στο ΙΚΑ. Αντίστοιχη απόφαση έχει ληφθεί και αναμένεται να εφαρμοστεί από τις αρχές Μαρτίου στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Η είσπραξη των εισφορών ανά μήνα σε όλα τα Ταμεία, πιθανότατα πλην ΟΓΑ καθώς η φύση της απασχόλησης των αγροτών δεν ευνοεί μια τέτοια εξέλιξη, εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για τη δημιουργία ενιαίου μηχανισμού είσπραξης εισφορών και φόρων. Έτσι, κατά τη συνεδρίαση του ΕΤΑΑ αποφασίστηκε ο τρόπος και ο χρόνος καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών να προσαρμοστεί στα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 6 Ν. 915/1979, όπως ισχύει σήμερα.

Πηγή: Καθημερινή


Ετικέτες για αναζήτηση εισφορές ΤΣΜΕΔΕ ΟΓΑ ΕΤΑΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο