Ειδήσεις Τεχνολογία

Καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων από την Google

Παράνομη έκρινε το Bελγικό Δικαστήριο τη δημοσίευση συνδέσεων (links) με βελγικές εφημερίδες που πραγματοποιεί η Google, χωρίς να έχει στην κατοχή της την απαιτούμενη άδεια από αυτές. Eιδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ότι η μεγαλύτερη μηχανή...

Καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων από την Google

Παράνομη έκρινε το Bελγικό Δικαστήριο τη δημοσίευση συνδέσεων (links) με βελγικές εφημερίδες που πραγματοποιεί η Google, χωρίς να έχει στην κατοχή της την απαιτούμενη άδεια από αυτές. Eιδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ότι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο καταπάτησε τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, και επέβαλε στην εταιρεία την αφαίρεσή τους από τις ιστοσελίδες της, δημιουργώντας ένα δεδικασμένο για παρόμοιες μελλοντικές υποθέσεις στην Eυρώπη. Σύμφωνα με την απόφαση, η Google θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 25.000 ευρώ καθημερινά μέχρι να αφαιρέσει το περιεχόμενο των βελγικών ειδήσεων από τις ιστοσελίδες της. Δεν υπάρχει «καμία εξαίρεση» για την Google στο νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων, ανακοίνωσε το δικαστήριο. Η εταιρεία ανέφερε ότι ήδη έχει αφαιρέσει το περιεχόμενο των εφημερίδων, τονίζοντας ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο