Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Εμπλοκή και ψυχρολουσία στη ρύθμιση των 100 δόσεων - Σε εντατικές διαβουλεύσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές η κυβέρνηση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε η εξαίρεση από τη νέα ρύθμιση όσων χρωστούν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ

Σε εντατικές διαβουλεύσεις βρίσκεται στην κυβέρνηση ώστε να ξεπεραστούν οι ενστάσεις της τρόικας στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Την Τρίτη ο Αν. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβέλη, ο οποίος στη συνέχεια συμμετείχε σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο τις ενστάσεις της τρόικας σχετικά με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε η εξαίρεση από τη νέα ρύθμιση όσων χρωστούν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Επίσης, η πρόβλεψη για μείωση στις προσαυξήσεις κατά 10 έως 20% σε όσους οφειλέτες έχουν υπαχθεί στη σημερινή ρύθμιση για τις 12 δόσεις για να μην μεταπηδήσουν όλοι στη νέα ρύθμιση με τις 10 δόσεις.

Όλα τα θέματα «αγκάθια» με την τρόικα θα συζητήσουν στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Πηγή: http://www.skai.gr/


Για το ίδιο θέμα το news.gr αναφέρει

Εμπλοκή και ψυχρολουσία στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς υπήρξε σοβαρότατη εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την δυνατότητα αποπληρωμής τους από 72 έως 100 δόσεις.

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν πήγαν όπως ανέμενε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι της τρόικας διατύπωσαν ενστάσεις τόσο για το θέμα των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων όσο και για αυτό των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την αποπληρωμή τους από 72 έως 100 δόσεις.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας ζητούν από την κυβέρνηση η ρύθμιση τα ληξιπρόθεσμα να "κουμπώνει" με αυτή των κόκκινων δανείων. Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθεί ως μονομερή ενέργεια από την πλευρά της Αθήνας.
Ήδη χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία διυπουργική στο υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να αρθούν οι ενστάσεις της τρόικας.

Η σύσκεψη συνεκλήθη αμέσως μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με την κυβέρνηση να επιζητεί την εύρεση της «κοινής συνισταμένης» με την τρόικα στο «φλέγον» θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες, ειδικά προς το Δημόσιο, αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 1 δισ. ευρώ και υπερέβησαν τα 70 δισ. ευρώ.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Πτωχός.

Αγώνας δρόμου στο Μαξίμου

Οι εξελίξεις αυτές έχουν σημάνει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα στελέχη της κυβέρνησης προσπαθούν να κλείσουν το θέμα με την τρόικα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση εκτιμούν ότι η εικόνα του πρωθυπουργού θα δεχτεί βαρύτατο πλήγμα. Και αυτό διότι η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και 100 δόσεις υπήρξε βασική δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση ανώτατου κυβερνητικού στελέχους ότι "επειγόμαστε" αναφερόμενος στην ανάγκη να υπάρξει λύση πακέτο για τα κόκκινα δάνεια και τις οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή κρίνεται από αρκετούς στην κυβέρνηση ως "δεύτερο" πλήγμα μετά και τα όσα έγιναν με την πρόωρη έξοδο από το ΔΝΤ, σε μια στιγμή που στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι μπαίνουμε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο