Ειδήσεις Τεχνολογία

Νέος υπερ-επεξεργαστής με... οικολογική συνείδηση

Η Intel, εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, σχεδίασε ένα τσιπ υπολογιστών με υπολογιστική δυνατότητα ενός τρισεκατομμυρίου πράξεων το δευτερόλεπτο...

Νέος υπερ-επεξεργαστής με... οικολογική συνείδηση
Η Intel, εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, σχεδίασε ένα τσιπ υπολογιστών με υπολογιστική δυνατότητα ενός τρισεκατομμυρίου πράξεων το δευτερόλεπτο
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ εταιρεία κατασκευής τσιπ και επεξεργαστών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, Intel Corp., ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ανέπτυξε έναν επεξεργαστή με πρωτοφανείς δυνατότητες 1,01 τέραφλοπ, ή ενός τρισεκατομμυρίου υπολογισμών το δευτερόλεπτο. Εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο, είναι το γεγονός ότι ο επεξεργαστής καταναλώνει ενέργεια αντίστοιχη με έναν απλό ηλεκτρικό λαμπτήρα.

Αντίστοιχα ισχυρός επεξεργαστής είχε κατασκευαστεί το 1996 από μία άλλη εταιρεία, ο οποίος καταλάμβανε χώρο περίπου 180 τετραγωνικών μέτρων και χρησιμοποιούσε δέκα χιλιάδες επεξεργαστές καταναλώνοντας περισσότερα από 500 κιλοβάτ για τη λειτουργία του.

Ο επεξεργαστής της Intel βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο οι ειδικοί αναφέρουν ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βήμα ανάπτυξης σε μία αγορά που στηρίζεται στη συνεχή και ταχεία εξέλιξη. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της εταιρείας, που θα παρέχουν τις επίσημες προδιαγραφές του επεξεργαστή σε σχετική ανακοίνωση μέσα στη βδομάδα, αναφέρουν ότι ίσως το νέο επίτευγμα να μη φτάσει ποτέ στα ράφια των καταστημάτων αφού δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη αρκετά ισχυρός υπολογιστής για να δεχθεί ένα τέτοιο επεξεργαστή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος πειραματικός επεξεργαστής χρησιμοποεί ογδόντα πυρήνες, τη στιγμή που οι τελευταίοι επεξεργαστές που διέθεσε στην αγορά η εταιρεία περιλαμβάνουν τέσσερις πυρήνες.

Ο επεξεργαστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από κέντρα διαχείρισης πληροφοριών, εταιρείες τηλεπικοινωνιών και κέντρα ερευνών. Η Intel πρότεινε μία πιθανή καταναλωτική του χρήση που αφορά την ενσωμάτωση του σε τηλεοράσεις που θα έχουν τη δυνατότητα να συνθέτουν τις καλύτερες φάσεις ενός αθλητικού αγώνα με βάση τις προτιμήσεις του τηλεθεατή.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο