Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

One stop shop για κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις

Στη δημιουργία μηχανισμών “one stop shop” στις 13 περιφέρειες της χώρας για την ανάπτυξη και λειτουργία συνεταιριστικών κοινωνικών επιχειρήσεων από ανέργους και άλλες ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού (άτομα με αναπηρία, μέλη πολύτεκνων οικογενειών, μετανάστες, αποφυλακισμένους κ.α.) προχωρά το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Το έργο που έχει ενταχθεί στις χρηματοδοτούμενες από το το ΕΣΠΑ δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης, αποφασίστηκε να προκηρυχθεί άμεσα έτσι ώστε οι δομές υποστήριξης για την ανάπτυξη των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων να λειτουργήσουν έως το τέλος του χρόνου.

Οι υπηρεσίες μίας στάσης θα προσφέρουν στους κοινωνικούς επιχειρηματίες και τις κοινωνικές επιχειρήσεις πληροφόρηση, coaching και mentoring για δημιουργία και ανάπτυξη τοπικών κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, κοινή επιχειρηματική έδρα, διοικητική και λογιστική υποστήριξη, εξειδικευμένες υπηρεσίες επιχειρηματικής συμβουλευτικής, δικτύωση των σε τοπικό επίπεδο κ.α.

Μεταξύ των ωφελουμένων – μελλοντικούς κοινωνικούς επιχειρηματίες μπορεί να είναι και άτομα που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κ.α. Σύμφωνα με το σχετικό νόμο 4019/2011 σε μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση συμμετέχει σε ποσοστό τουλάχιστον 40% άτομο από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να παράγουν ή να προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα που απευθύνονται σε ομάδες πληθυσμού, να δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η οικολογία, η εκπαίδευση, οι παροχές κοινής ωφέλειας, η αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, η διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων κ.α.

Πηγή: Ημερησία


Ετικέτες για αναζήτηση ΟΑΕΔ αναπηρία


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο