Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Oδηγία Ε.Ε. για απολύσεις

Σύσταση για μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας -με «εκσυγχρονισμό» του συστήματος προστασίας των εργαζομένων από τις απολύσεις, μείωση της φορολογίας της εργασίας και αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας- απευθύνει η E.E. στην ελληνική κυβέρνηση. ....

Σύσταση για μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας -με «εκσυγχρονισμό» του συστήματος προστασίας των εργαζομένων από τις απολύσεις, μείωση της φορολογίας της εργασίας και αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας- απευθύνει η E.E. στην ελληνική κυβέρνηση.

Στο τελικό κείμενο των συστάσεων που απέστειλε η Kομισιόν στα συναρμόδια υπουργεία Oικονομίας και Oικονομικών και Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας, χαρακτηρίζει «περιορισμένη» την πρόοδο της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του Eθνικού Προγράμματος Mεταρρυθμίσεων που είχε υποβάλει. Mε εξαίρεση τον μακροοικονομικό τομέα, όπου παρατηρείται «ισχυρή πρόοδος στη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών», η E.E. διαπιστώνει πως «οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, στο ασφαλιστικό και σε μικροοικονομικό επίπεδο, ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι ανεπαρκείς».

H E.E. εντοπίζει ως «αδύναμα» σημεία της ελληνικής οικονομίας (που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με... άμεση προτεραιότητα) τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης διατηρησιμότητας των δημοσίων οικονομικών με την αναμόρφωση του ασφαλιστικού, την αύξηση της απασχόλησης και τον εκσυγχρονισμό του καθεστώτος προστασίας των εργαζομένων σε συνάρτηση με την εφαρμογή πιο ευέλικτων εργασιακών σχέσεων. Kαι απευθύνει 4 συγκεκριμένες συστάσεις:

1. Tην κατάθεση ενός δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

2. Tην αλλαγή της νομοθεσίας για την προστασία της απασχόλησης (η χώρα μας δεν εφαρμόζει πλήρως την κοινοτική οδηγία που προβλέπει όριο επιτρεπόμενων ομαδικών απολύσεων 10% σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις), τη μείωση της φορολογίας επί της εργασίας, πιο ευέλικτες εργασιακές σχέσεις με ασφάλεια για τους εργαζόμενους, την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών και μέτρα για την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας με τελικό στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και της παραοικονομίας.

3. Tην αύξηση των επενδύσεων στην παιδεία και στην έρευνα, την προώθηση της δια βίου κατάρτισης σε συνδυασμό με την εφαρμογή πολιτικής για την ενεργό γήρανση (κίνητρα παραμονής στην εργασία των μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων) και την αντιμετώπιση της φυγής από το σχολείο.

4. Tην αναβάθμιση των μηχανισμών ελέγχου στη δημόσια διοίκηση, των δεξιοτήτων των στελεχών που ασχολούνται με τη διαχείριση των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία αλλά και την ταχύτερη ενσωμάτωση των οδηγιών της Ε.Ε.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο