Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ι.Κ.Α,-Ε.Τ.Α.Μ.: «Οι ασφαλισμένοι μας να προσέρχονται 2 έτη πριν την ημερομηνία συνταξιοδότησής τους στα 60 νέα Υποκαταστήματα που εκδίδουν προσυνταξιοδοτικές αποφάσεις»

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Ρυθμός απονομής συντάξεων


Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου που αναφέρονται στις αναμονές απονομής νέων συντάξεων που αφορούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η Διοίκηση του Ιδρύματος τονίζει τα παρακάτω:

Μέσα σε συνθήκες δυσμενείς, λόγω της έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού, ιδιαίτερα στο Λεκανοπέδιο Αττικής, κατά το τελευταίο οκτάμηνο βελτιώσαμε, έστω οριακά, τους ρυθμούς απόδοσης νέων συντάξεων.

Συγκριτικά με τις ανακοινώσεις μας για το ίδιο θέμα τον Μάρτιο του 2014, η ακριβής εξέλιξη των στοιχείων σήμερα είναι η ακόλουθη.

Από τις 63.075 εκκρεμούσες απλές κύριες συντάξεις του ΙΚΑ που υπήρχαν το Μάρτιο του 2014, σήμερα εκκρεμούν 57.934.

Από το σύνολο αυτών των εκκρεμουσών συντάξεων, αποδίδονται 35.000 προσωρινές συντάξεις.

Από τις 11.146 συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης, σήμερα εκκρεμούν 10.725.

Από τις 71.497 απλές επικουρικές συντάξεις ασφαλισμένων μόνο στο ΙΚΑ, σήμερα εκκρεμούν 66.917.

Τα προαναφερόμενα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το συνολικό πλήθος των εκκρεμουσών συντάξεων μειώνεται σταθερά.

Επίσης, επισημαίνεται ότι υπάρχει πληθώρα Υποκαταστημάτων, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια, που εκδίδουν συντάξεις σε εύλογους χρόνους, από 3 έως 6 μήνες.

Ο ρυθμός μείωσης του χρόνου απόδοσης όλων των συντάξεων θα εξελίσσεται βελτιούμενος με βάση τον υλοποιούμενο σχεδιασμό αύξησης των Υποκαταστημάτων Απονομής και τη λειτουργία ήδη 60 κέντρων έκδοσης προσυνταξιοδοτικών αποφάσεων, προσδοκώντας τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος της αναμονής, μετά την εφαρμογή του μηχανογραφικού έργου ψηφιοποίησης των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τα έτη πριν το 2002.

Με το δεδομένο της μείωσης του ρυθμού υποβολής νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης, αναμένεται η σταδιακή βελτίωση του μέσου χρόνου απονομής συντάξεων.

Σημειώνεται στο σημείο αυτό, ότι το πλήθος των αιτήσεων για τις συντάξεις γήρατος βαίνει μειούμενο ως εξής: το 2012 υποβλήθηκαν 58.056 αιτήσεις, το 2013 υποβλήθηκαν 36.751 αιτήσεις, και το πρώτο 8μηνο του 2014 έχουν υποβληθεί 23.699 αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Τέλος, προτρέπουμε για μία ακόμη φορά τους ασφαλισμένους μας να προσέρχονται 2 έτη πριν την ημερομηνία συνταξιοδότησής τους στα 60 νέα Υποκαταστήματα που εκδίδουν προσυνταξιοδοτικές αποφάσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την έκδοση της τελικής απόφασης συνταξιοδότησής τους, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο αναμονής τους.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο