Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων
Αλλες ειδήσεις

«Η Ε.Σ.Ε.Ε. επιθυμεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα να γενικευθεί από πιλοτικό μέτρο σε θεσμό»

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου

«Η ΕΣΕΕ επιθυμεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα να γενικευθεί από πιλοτικό μέτρο σε θεσμό»
.

Παρουσία του Πρωθυπουργού, των Προέδρων των Κοινωνικών Εταίρων της χώρας και πλήθους προσκεκλημένων, ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση στο Ζάππειο, το πρόγραμμα «ενεργΩ» για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο εφαρμόζεται καταρχήν πιλοτικά για έξι μήνες σε 13 Δήμους, ένας από κάθε Περιφέρεια, και στην συνέχεια, από  τις αρχές του 2016 καθολικά σ’ όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε συμπολίτες μας και στις οικογένειές τους που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και στοχεύει με τις τρεις του δράσεις αφενός στην άμεση κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσής τους και αφετέρου στην κοινωνική επανένταξή τους.  Το πρόγραμμα εκτός από την εισοδηματική ενίσχυση, επεκτείνεται και σε άλλους άξονες, που προβλέπουν παροχή κοινωνικής προστασίας, δράσεις ένταξης και επανένταξης στην εργασία και επιπλέον πρόσβαση σε ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικών υπηρεσιών και αγαθών.

Η ΕΣΕΕ ήταν παρούσα στην εκδήλωση, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Βασίλη Κορκίδη.  Ο εμπορικός κόσμος της χώρας στέκεται δίπλα σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο έχει στόχο να ανακουφίσει χιλιάδες συμπολιτών μας που έχουν πληγεί βαρύτατα από την κρίση και βρίσκονται στα όρια –αν δεν τα έχουν ξεπεράσει- του κοινωνικού αποκλεισμού.  Δεδομένου δε ότι το πρόγραμμα περιορίζεται προς το παρόν πιλοτικά μόνο σε 13 Δήμους, εκφράζουμε την ευχή να επεκταθεί άμεσα και το συντομότερο δυνατό να γενικευτεί η εφαρμογή του, ώστε να καλύψει το σύνολο της επικράτειας.

Οι Έλληνες στα δύσκολα είμαστε μαζί. Το πρόγραμμα επάνω σε αυτήν ακριβώς την αρχή στέκεται και για το λόγο αυτό ο εμπορικός κόσμος της χώρας, ο οποίος έχει ήδη οργανώσει αντίστοιχες δράσεις με την Εκκλησία και τους Δήμους, το επικροτεί, το υποστηρίζει και το υιοθετεί σε όλη του την έκταση.  

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ καλεί τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους όλης της χώρας να ενημερώσουν για το πρόγραμμα «ενεργΩ» τα μέλη και τις οικογένειές τους στις τοπικές τους κοινωνίες και να βοηθήσουν τους Δήμους που ανήκουν στη συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων και στην ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών αιτήσεων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο