Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Έλληνες Φορολογούμενοι: Δήλωση Επιφύλαξης-Θα διεκδικήσουμε την επιστροφή των φόρων που αχρεωστήτως καταβάλλουμεΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


14 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση Επιφύλαξης-Θα διεκδικήσουμε την επιστροφή των φόρων που αχρεωστήτως καταβάλλουμε

Η κίνηση πολιτών ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ προχωρά σε μία νέα δράση νομικού και κοινωνικού ακτιβισμού: Την κατάθεση προς τις ΔΟΥ και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών μίας “Δήλωσης Επιφύλαξης”, με την οποία ο κάθε πολίτης μπορεί να δηλώσει ότι επιφυλάσσεται να διεκδικήσει κάθε ποσό που πλήρωσε αχρεωστήτως, ως φόρο, τέλος, πρόστιμο ή από άλλες αιτίες.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ υποστηρίζουν ότι, το Κράτος έχει με το μέρος του τους μηχανισμούς της κρατικής εξουσίας για να εισπράττει τους παράλογους και (συχνά) παράνομους φόρους από τους πολίτες, με τη χρήση και την απειλή των αναγκαστικών διατάξεων του “Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων”.

Από την άλλη πλευρά, οι φορολογούμενοι πολίτες έχουν με το μέρος τους το δίκιο, τη δύναμη τη δύναμη της φωνής, του μυαλού και της ψήφου τους.

Δηλώνουν δε ότι, οι πολίτες θα συνεχίσουν να πολεμούν ενάντια στους παράλογους και παράνομους φόρους, με όλα τα πρόσφορα νομικά μέσα. Και στα πλαίσια αυτών των ενεργειών τους, προειδοποιούν την Κυβέρνηση ότι θα ζητήσουν πίσω κάθε ευρώ που πλήρωσαν παράνομα ή το οποίο δεν όφειλαν να πληρώσουν. Για το λόγο αυτόν, επιφυλάσσονται επί όλων των νομίμων δικαιωμάτων τους.

Δήλωση επιφύλαξης ως συνημμένο αρχείο
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο