Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Πανεπιστημονική: «Ένα ακόμα χαράτσωμα για τους λογιστές-φοροτέχνες»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ
http://www.dpk-o.gr/

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ


Το Ο.Ε.Ε. ανακοίνωσε το ξεκίνημα της διαδικασίας υποβολής-αίτησης  για την παρακολούθηση από τους συνάδελφους «ενεργούς»(;) λογιστές-φοροτέχνες  της «αναγκαίας»  εκπαίδευσης  που προβλέπεται από τις διατάξεις της ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ Η5 του άρθρου 1 του Ν.4093/2012  προκειμένου να εξασφαλίσουν το «δικαίωμα» υποβολής της Υ.Δ. για την ταυτοποίηση στο taxisnet. Πρόκειται για τροπολογία που ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι, η οποία θέτει ως προαπαιτούμενο για την υποβολή της Υπεύθυνης δήλωσης (Υ.Δ.) την παρακολούθηση της «αναγκαίας εκπαίδευσης». Στη βάση της τροπολογίας η Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε. αποφάσισε κατά πλειοψηφία (ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ-ΕΣΚΟ-ΑΚΙΟΕ) τη διενέργεια και την παρακολούθηση υποχρεωτικών σεμιναρίων με πληρωμή 30€, με τη μέθοδο Ζωντανής Διαδικτυακής Μετάδοσης. Υπολογίζονται σε 30.000 οι λογιστές-φοροτέχνες που θα υποχρεώνονται να παρακολουθούν κάθε έτος τη συγκεκριμένη διαδικασία ως απαραίτητο όρο για να υποβάλλουν την απαραίτητη Υ.Δ.

Έτσι λοιπόν στο ετήσιο χαράτσωμα για την Υ.Δ. προστίθεται ένα νέο…και μάλιστα με το επιχείρημα ότι στην αγορά αυτά τα σεμινάρια είναι πιο ακριβά!

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ (Δ.Π.Κ.-Ο.) καταψήφισε αυτήν την απαράδεκτη απόφαση. Τόνισε εξαρχής ότι είναι απαράδεκτο να μπαίνει το αντίτιμο των 30€. Μέσα σε όλα που πληρώνουν οι λογιστές-φοροτέχνες προστίθεται ένα ακόμα βάρος. Όχι μόνο αυτό, αλλά αναγκάζουν σε υποχρεωτική παρακολούθηση ακόμα και τους πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ, ακόμα και αυτούς που πέρασαν τη διαδικασία των εξετάσεων για την αναβάθμιση από την Β΄σε Α΄Τάξη, που πλήρωσαν 30€ επιπλέον για την έκδοση της νέας άδειας.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια είναι απαραίτητα, αλλά αυτά πρέπει να παρέχονται εντελώς δωρεάν σε όλους και να αποδεσμευθούν από τη διαδικασία υποβολής της Υ.Δ. Είναι αναγκαία στην δουλεία όλων για αυτό πρέπει να δίνεται η δυνατότητα σε όλους να τα παρακολουθούν. Το όποιο κόστος θα έπρεπε να καλύπτεται από το Ο.Ε.Ε. και τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία έχουν κοπεί.

Η συγκεκριμένη διαδικασία κινείται στα πλαίσια της συνεχούς διαδικασίας «πιστοποίησης» και «δια βίου μάθησης-κατάρτισης» που είναι δεμένη με την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος, την κατάργηση επαγγελματικών δικαιωμάτων, την αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα και τα επαγγελματικά δικαιώματα. Αυτές οι διαδικασίες φορτώνουν νέα βάρη και φραγμούς σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους λογιστές-φοροτέχνες. Αυτές είναι οι συνέπειες από την εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων που έχουν αποφασιστεί από την Ε.Ε. και τις ελληνικές κυβερνήσεις για να ενισχύσουν τα μονοπώλια, βάσει των οποίων έχουν ψηφιστεί και μια σειρά νόμοι, όπως ο Ν.4093/2012 κ.α.

Επιβεβαιώνεται η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ που εξαρχής είχε καταδικάσει την προώθηση της συγκεκριμένης τροπολογίας στη Βουλή, αλλά και το ΚΚΕ που την καταψήφισε αποκαλύπτοντας το περιεχόμενό της.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο