Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Αλλαγές στο «πόθεν έσχες» αγοράς ακινήτων

Επί των πραγματικών τιμών το «πόθεν έσχες»

Ριζικές αλλαγές στην εφαρμογή του «πόθεν έσχες» στις μεταβιβάσεις ακινήτων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι και σήμερα το «πόθεν έσχες» εφαρμόζεται πάνω στην αντικειμενική αξία του ακινήτου, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι υψηλή και εξωπραγματική.

Με το νέο σύστημα, το «πόθεν έσχες» του ακινήτου θα εφαρμόζεται όχι επί της αντικειμενικής αξίας αλλά επί της πραγματικής τιμής πώλησης που θα αναγράφεται στο συμβόλαιο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι αγοραστής και πωλητής θα μπορούν να συμφωνούν την τιμή την οποία θα αναγράφουν στο συμβόλαιο σε επίπεδα ακόμη και πολύ χαμηλότερα από πραγματικό τίμημα της μεταβίβασης.

Αναμένεται να τεθεί στη Βουλή νομοθετική διάταξη. Σε ότι αφορά την προσαρμογή των αντικειμενικών, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν έως το 2016.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει συστηθεί ειδική επιτροπή η οποία έχει αναλάβει να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων στην οποία οι αντικειμενικές αξίες θα υποκατασταθούν από τις πραγματικές. Ωστόσο εξαιτίας των ελάχιστων αγοραπωλησιών η διαδικασία θα πάρει καιρό.


Πηγή: news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο