Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παγώνουν ως το 2017 τα σχέδια για μείωση των αντικειμενικών

Σε κακόγουστο αστείο εξελίσσεται το θέμα των αντικειμενικών αξιών ακινήτων.

Η επιτροπή που έχει συσταθεί από το υπ. οικονομικών αναμένεται να έχει καταρτίσει τις νέες τιμές μέχρι τον Ιανουάριο του 2016. ωστόσο σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του "Βήματος" που επικαλείται πηγή από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, οι νέες αξίες δεν πρόκειται να ισχύσουν πριν το 2017.

Ως επιχείρημα, ο ίδιος παράγοντας αναφέρει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν εμπορικές τιμές για να γίνουν συγκρίσεις με τις αντικειμενικές αξίες, καθώς οι αγοραπωλησίες ακινήτων είναι ελάχιστες.

Επίσης, ο κυβερνητικός παράγοντας αναφέρει ότι η μείωση στις αντικειμενικές αξίες δεν συμφέρει, καθώς θα είχε δραματική επίπτωση στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, οι οποίες έχουν χιλιάδες υποθηκευμένα ακίνητα στην αντικειμενική αξία τους.  

Υπενθυμίζουμε ότι η επιτροπή που έχει συσταθεί με την Δ6Α 111284 ΕΞ 2014/13.8.2014 απόφαση του υπ. οικονομικών πρέπει να τηρήσει το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα.

α) Μέχρι το τέλος Αυγούστου 2014 θα έχει εκπονήσει Πρόγραμμα Δράσης για την επίτευξη των σκοπών της.
β) Μέχρι τον Ιανουάριο 2015 θα έχει καθορίσει και αναπτύξει τις απαραίτητες μεθοδολογίες εκτίμησης αξιών ακινήτων ανά κατηγορία και θα έχει συλλέξει στοιχεία και πληροφόρηση για την αναθεώρηση του τρόπου υπολογισμού των διοικητικών αξιών των ακινήτων ανά γεωγραφικές ζώνες, ώστε να αντανακλούν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τις συνθήκες της αγοράς.
γ) Μέχρι τον Σεπτέμβριο 2015 θα έχει εκπονήσει ένα σύστημα καθορισμού διοικητικών αξιών ακινήτων.
δ) Μέχρι τον Ιανουάριο 2016 θα έχει καταρτίσει Δείκτη (ή Δείκτες) Τιμών Ακινήτων.


Ετικέτες για αναζήτηση αντικειμενικές αξίες


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο