Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το καθιερωμένο πλέον εβδομαδιαίο δελτίο της οικονομικής αστυνομίας σχετικά με τους φορολογικούς και ασφαλιστικούς ελέγχους.

Φορολογικούς και ασφαλιστικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις στην Αττική

ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Εντατικούς και συστηματικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το τελευταίο τριήμερο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης, επιχειρήσεις κ.λπ., με σκοπό τον έλεγχο εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με τη μη έκδοση αποδείξεων και την ανασφάλιστη εργασία, ως εξής:

· Σε κομμωτήριο στην Αθήνα δεν εκδόθηκαν τουλάχιστον δεκαεπτά (17) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας (582,80) ευρώ, καθώς και δεν αποδόθηκε Φ.Π.Α., το ύψος του οποίου διερευνάται.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε η μη δήλωση αντικειμένου δραστηριότητας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών φορολογικού μηχανισμού, η μη επίδειξη στοιχείων και η μη καταχώρηση ξεχωριστά των κινήσεων κάθε υποκαταστήματος, στα βιβλία της έδρας της επιχείρησης. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 39χρονος υπήκοος Πακιστάν, ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ συγκατηγορούμενός του είναι 32χρονος υπήκοος Συρίας, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, που αναζητείται. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

· Σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων σε περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός (1) ατόμου πέραν του δηλωθέντος ωραρίου.

· Σε κέντρο διασκέδασης στην Καλλιθέα, δεν υπήρχαν και δεν είχαν εκδοθεί τουλάχιστον δεκαοκτώ (18) αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, συνολικής αξίας (1.332) ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί και η ιδιοκτήτρια. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

· Σε εστιατόριο στην Καλλιθέα, διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο (2) εργαζομένων, οι οποίοι δεν είχαν καταχωρηθεί στους πίνακες προσωπικού που επεδείχθησαν.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο