Ειδήσεις Τεχνολογία

Ανέτοιμοι παρουσιάζονται οι Ευρωπαίοι για e-αγορές

ΜΟΛΙΣ το 6% των καταναλωτών στην ενωμένη Ευρώπη πραγματοποιεί σήμερα διασυνοριακές αγορές αγαθών μέσω του Διαδικτύου, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι Ευρωπαίοι δεν αισθάνονται ακόμη αρκετά «βολικά» στον ψηφιακό και δικτυωμένο κόσμο μας,

ΜΟΛΙΣ το 6% των καταναλωτών στην ενωμένη Ευρώπη πραγματοποιεί σήμερα διασυνοριακές αγορές αγαθών μέσω του Διαδικτύου, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι Ευρωπαίοι δεν αισθάνονται ακόμη αρκετά «βολικά» στον ψηφιακό και δικτυωμένο κόσμο μας, ώστε να εκμεταλλευτούν το πλήρες δυναμικό του, όπως τόνισε η Βουλγάρα κοινοτική Επίτροπος, Μεγκλένα Κούνεβα, αρμόδια για θέματα προστασίας των καταναλωτών. Η κα Κούνεβα ανέλαβε το πόστο της μόλις έναν μήνα πριν, όταν η Βουλγαρία εισήλθε στην ΕΕ.

«Οι καταναλωτικές δαπάνες εισφέρουν σήμερα συνολικά το 58% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών είναι παράγοντας-κλειδί, όσον αφορά το πώς και πότε δαπανούν τα χρήματά τους στους διάφορους τομείς της οικονομίας», δήλωσε η κα Κούνεβα, παρουσιάζοντας μια σειρά από προτάσεις της, ευρείας κλίμακας, οι οποίες εμπεριέχονται σε έγγραφο με τίτλο «Πράσινη Βίβλος για αλλαγές στην ευρωπαϊκή νομοθεσία περί της προστασίας των καταναλωτών».

Με τις προτάσεις της, η κα Κούνεβα εισηγείται ριζικές αλλαγές στους ισχύοντες κανονισμούς, καθώς αυτοί «κλείνουν» πλέον 15-20 χρόνια εφαρμογής και πρέπει να επικαιροποιηθούν. «Οι συναλλαγές μέσω Ίντερνετ δεν συμφέρουν σήμερα τους καταναλωτές και περίπλοκοι κανονισμοί εμποδίζουν την επόμενη γενιά λαμπρών επιχειρηματικών ιδεών», επεσήμανε η κα Κούνεβα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «ΒΤΑ» και πρόσθεσε: «Οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει και ήρθε η ώρα η καταναλωτική πολιτική στην ΕΕ να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα».

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο