Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΟΕΕ : Το νέο ΕΣΠΑ να χρηματοδοτήσει οικονομολόγους και λογιστές φοροτεχνικούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΕΕ : Το νέο ΕΣΠΑ να χρηματοδοτήσει οικονομολόγους και λογιστές φοροτεχνικούς

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αίτημα της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την ένταξη νέων οικονομολόγων, αλλά και λογιστών φοροτεχνικών, καθώς και επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην παροχή οικονομικών υπηρεσιών, στο νέο ΕΣΠΑ, έδειξε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, κατά τη σημερινή τους συνάντηση, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου, Πάτροκλου Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Δένδιας, στο πλαίσιο του τομεακού προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία", του ΕΣΠΑ 2014-2020, αντιμετώπισε θετικά τα όσα άκουσε από τους εκπροσώπους του επιμελητηρίου, και τα οποία είναι τα εξής  :
 
Ένταξη νέων οικονομολόγων και λογιστών φοροτεχνικών για επιδότηση των δραστηριοτήτων τους, είτε ατομικά είτε με εταιρική μορφή (για έναρξη νέων επιχειρήσεων)
 
Ενίσχυση των επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην παροχή οικονομικών υπηρεσιών (μελέτες, λογιστικές-φοροτεχνικές υπηρεσίες, επενδυτικοί σύμβουλοι, κλπ).
Χρηματοδότηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με σκοπό την υλοποίηση του ερευνητικού του έργου σε θέματα ανάπτυξης, σύνδεσης έρευνας και αγοράς εργασίας, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ανάπτυξη οικονομικών δεικτών σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και άλλους επιστημονικούς οργανισμούς
Η παρέμβαση αυτή έγινε, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι σε προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013 δεν εντάσσονταν στα κριτήρια επιλεξιμότητας οι δραστηριότητες του οικονομολόγου και λογιστή φοροτεχνικού.

 Γραφείο Τύπου ΟΕΕ
Τηλ. 210 5203922
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο