Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τροπολογία για εξορθολογισμό της φορολογίας ακινήτων καταθέτει η Ντ. Μπακογιάννη

Την απόφασή της να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή με στόχο την άρση του αδιεξόδου με τον ΕΝΦΙΑ και τον εξορθολογισμό της φορολογίας ακινήτων, έκανε γνωστή η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στη Βουλή.

«Δεν πιστεύω ότι η υπερφορολόγηση θα φέρει έσοδα. Πιστεύω αντίθετα ότι με τη μειωμένη φορολογία θα υπάρχουν αυξημένα έσοδα» είπε η κ. Μπακογιάννη και ανέφερε ότι θα καταθέσει τροπολογία, η οποία θα προβλέπει 30% μείωση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Στόχος, όπως είπε, είναι η αντικειμενική αξία να φθάσει πιο κοντά στη σημερινή εμπορική αξία, το φορολογικό σύστημα να γίνει πιο ορθολογικό και να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αναφερόμενη στην πρόταση εμπιστοσύνης, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι θα ψηφίσει «ναι» γιατί δεν πρέπει η χώρα να επιστρέψει στο λαϊκισμό.

«Αυτή τη μάχη με τον λαϊκισμό, η Ελλάδα την έχει πληρώσει ιστορικά, πολλές φορές στο παρελθόν, πολύ ακριβά. Είναι η ώρα λοιπόν, λέγοντας αλήθειες, να μην διακινδύνευσουμε τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν γίνει και αυτές που πρέπει να γίνουν ακόμα. Είναι ανάγκη, η Ελλάδα να πάει μπρος και όχι πίσω. Κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει κάτι που θέλω να επαναλάβω: "το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι αν θα πάμε δεξιά ή αριστερά". Να πω εγώ σήμερα, πως το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι αν θα κραδαίνουμε το Μνημόνιο ή το αντιμνημόνιο. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι αν θα πάμε μπρος ή πίσω. Ε, εμείς λοιπόν που ψηφίζουμε αυτή την κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπρος» είπε η κ. Μπακογιάννη.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο